Timurtaş Uçar Hoca'nın "ümmetin anası" olmayı teklif ettiği eşi Mevlüde Uçar, İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı'nın Youtube kanalında başlayan "Şahitliğim" serisine konuk oldu.

Mevlüde Uçar hazırlanan videoda, doğduğu dönemden, ezanın Türkçe okutulduğu çocukluk yıllarından, Timurtaş Hoca ile evlilik sürecinden, 12 Eylül döneminden akıcı bir üslupla bahsediyor.

Timurtaş Hoca'nın 12 Eylül döneminde yaşadıklarını ve nasıl bir baba olduğunu da anlatan Mevlüde Uçar, Timurtaş Hoca'nın kendisinden her zaman dirayetli ve güçlü biri olmasını istediğini ifade etti.

Yaşadığı tüm zorluklara rağmen bu durumların hiç birini çevresindeki insanlara yansıtmayan Mevlüde Uçar, 12 Eylül döneminde gözaltına alınan Timurtaş Hoca'dan aylarca haber alamadığını, Selimiye Kışlası'nda tutulduğunu öğrendiğinde kışlanın önüne giden Uçar, "Günler sonra bir asker halime acıdı ve Hocaefendi'nin kirli bir gömleğini bana verdi. O an rahatladım. Eve girince babalarını soran çocuklarıma gömleği verdim. Çocuklarım kokladılar öptüler. Her gece bir evladım yastığının altına gömleği koyup uyudu" ifadelerini kullandı.

Mevlüde Uçar, Timurtaş Uçar Hoca'nın uzun süren işkenceler sonrasında serbest bırakılmasını, "Bir sabah ezanının hemen ardından kapımızı kırarak gelip aldılar, aylar sonra kapımızın önüne bıraktıklarında 11 yaşındaki kızım kendisini tanımadı" ifadeleriyle anlattı.