Yerel basına göre, Suriye rejimi, Şam'daki Katar 2022 Dünya Kupası'nı gösterimini yapan mekanlara baskınlar gerçekleştirdi ve onlarca genci askere almak için tutukladı.

Suriyeli muhalif kuruluş Voice of the Capital'in bildirdiğine göre, Rejime bağlı güvenlik güçleri erkekleri zorla askere almak için kafelerde, restoranlarda ve maç izlenen tüm alanları hedef aldı.

Başkentin Sesi'ne konuşan Al-Midan mahallesinden bir sakin, "Bugün güvenlik güçlerinin girmesinden korktuğumuz için bir gözümüz ekranda, diğer gözümüz kafenin kapısında oturup Dünya Kupası maçlarını izliyoruz."

Rejim ordusuna askerler daha önce Suriye muhalefet güçlerine karşı savaşmak için ön saflara gönderilmişti.

Uzun süreli elektrik kesintileri ve maçları izlemek için abone olunması gereken kanalların yüksek maliyeti evde maç izlemeyi Suriyeliler için "imkansız" kılıyor.

Esed rejiminin düzenlediği gözaltı kampanyaları nedeniyle maçları izlemek için dışarı çıkan taraftar sayısında düşüş olduğu belirtiliyor.

Dünya Kupası'nın ilk günü olan 20 Kasım'da Şam'ın Al-Salihiya, Al-Shaalan ve Al-Hamra mahallelerinde 30'dan fazla gözaltı yaşandığı da gelen bilgiler arasında yer alıyor.

Şam'ın Babila banliyösünde 22 Kasım'da Suudi Arabistan ile Arjantin arasında oynanan maç sırasında 35 gözaltı kaydedildi.

Askeri güçler ayrıca birçok mekanın bulunduğu Babila ve Beit Sahem'i birbirine bağlayan bir yolda da geçici bariyerler ve kontrol noktaları kurdu ve 200'den fazla kişiyi durdurup aradı.

Zorla askere alınma korkusu da birçok gencin evlerini ve ülkeyi terk etme kararında önemli bir faktör oldu.