Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) teröre ve teröristlere karşı verdiği mücadele hem yurt içinde hem de yurt dışında kararlılıkla devam ediyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Suriye’nin kuzeyine yeni bir operasyon yapılacağının sinyalini vermesinin ardından hazırlıklar başladı.

Önceki gün sınır hattına yeni polis özel harekat birlikleri sevk edilirken, operasyona destek vereceğini açıklayan Suriye Milli Ordusu (SMO) da geçen hafta 2 bin kişilik tatbikat düzenledi.

ESED REJİMİ İLE KANLI İTTİFAK

Esed rejimine bağlı birlikler ise Türkiye’nin olası operasyonuna karşı PKK/YPG’nin altı yıldır işgal altında tuttuğu bölgelere asker sevk etti.

PKK’nın Suriye’deki uzantısı YPG’nin siyasi kanadı SDG tarafından önceki gün yapılan açıklamada Esed rejiminden yardım talebinde bulunulmuştu.

Açıklamada, “Olası bir Türk saldırısını püskürtmek için Suriye ordusu güçleriyle koordinasyona hazırız” ifadeleri yer almıştı.

ABD TOW'LARI ÖRGÜTÜN ELİNDE

Öte yandan PKK/YPG’nin işgali altındaki Menbiç’te, Türk mevzilerini gözetleyen terör unsurlarında, tanksavar füze olan ABD yapımı TOW füzesi görüntülendi.

Ellerinde Rus ve Amerikan yapımı hafif ve ağır silahlar bulunan PKK/YPG unsurlarının birinde zırhlı araçlara karşı en etkili ekipman olarak bilinen TOW füzesi olduğu tespit edildi.

Güdümlü tanksavar füzesi olarak da bilinen ABD yapımı TOW’lar, 3-4 kilometre arası menzile sahip. Füzenin en önemli özelliklerinden biri, ateşlendikten sonra optik hedefleme sistemi üzerinden hedefin durumuna göre yönlendirilebiliyor.

OPERASYONUN AMACI NE?

Harekat kapsamında, Türkiye’nin güney sınırlarında oluşturulmaya çalışılan terör koridoruna karşılık 30 kilometre derinlikteki alanda güvenli bölge oluşturma politikasının tamamlanması hedefleniyor.

Komuta kademesinin titizlikle hazırladığı harekat planına göre Ayn İsa, Ayn el Arab, Menbiç ve Tel Rifat’taki PKK/YPG varlığını bitirecek, harekata Suriye Milli Ordusu ile birlikte 50 bin kişi katılacak.

Terörden arındırılacak 15 bin kilometrekarelik alanın içinde Suriye’nin en büyük barajı Set Tişrin, Minniğ Askeri Hava Üssü, Halep’e açılan kapı Tel Rifat kasabası gibi kritik noktalar bulunuyor.