Ermenistan ordusu rahat durmuyor, Azerbaycan sınırı gece boyunca ateş altına alındı.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı sınırdaki Ermeni tacizleri hakkında açıklamada bulundu.

Açıklamada, Ermeni ordusunun dün yerel saatle 23.20 ile bugün 05.10'a kadar Başargeçer şehrinin Yukarı Şorca yerleşim birimindeki mevzilerinden Kelbecer şehrinin Zeylik ve Yellice, Şemsettin şehrinin Çınarlı ve Muğancık köyleri istikametindeki mevzilerinden Tovuz şehrinin Muncuklu, Ağbulag, Goşa, Kohanebi ve Esrik Cirdahan köyleri bölgesindeki Azerbaycan mevzilerine belirli aralıklarla ateşli silahlar ve makineli tüfeklerle ateş açtığı belirtildi.

Yapılan açıklamada, Ermenistan'ın özel bir sebep olmadan ve ilgili üçlü bildirilerden (Azerbaycan, Ermenistan ve Rusya arasında imzalanan bildiriler) doğan yükümlülüklerini ihlal ettiği ve iki ülkenin sınırındaki durumu gerginleştirmesini “kasıtlı bir askeri provokasyon ve askeri macera" olarak nitelendirildi.

Her şartta karşı tarafa yeterli ve orantılı bir şekilde cevap verildiği belirtilen açıklamada, yaşanan çatışmalarda Azerbaycan tarafında herhangi bir can kaybı yaşanmadığı bildirildi.

Bölgedeki durumun göreceli olarak sakin ve Azerbaycan kontrolünde olduğu belirtildi.

Ermenistan'ın sınırdaki durumu daha da gerginleştirme ihtimali göz önünde bulundurularak Azerbaycan ordusunun tedbirlerini artıracağı ve ülkenin sınırlarını korumayı sürdüreceği bilgisi paylaşıldı.

Dün öğle saatlerinde, Ermenistan Silahlı Kuvvetlerinin ateşi sonucu bir Azerbaycan askeri şehit olmuş, olay sonrasında bölgede durum gerginleşmişti.