Verdiyev, Laçin ve Kelbecer’de bulunan Ermeni birliklerinin teyakkuza hazır halde konuşlandığını iddia etti.

Adalet Verdiyev, "Paşinyan’ın Soçi ziyareti sırasında kendisine karşı çıkan generallerin ateşkesi tekrar ihlal etmeye çalışacaklarını düşünüyorum." dedi.

ERMENİSTAN'DAN AZERBAYCAN'A SALDIRI

Ermenistan ordusu Azerbaycan'ın Gence ve Mingeçevir kentlerine füze saldırısı gerçekleştirdi. Gence'de füzelerin isabet ettiği bölgede çok sayıda sivil enkaz altında kaldı.

Ermenistan'ın Gence kentine yönelik füze saldırısı nedeniyle şu ana kadar 3'ü çocuk 13 sivil hayatını kaybetti, 40'tan fazla sivil yaralandı.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hikmet Hacıyev'in verdiği bilgilere göre, sivilleri uykudayken hedef alan füze, Ermenistan topraklarından ateşlendi. Hacıyev, Ermenistan'ın Gence'deki sivillere yönelik 2'nci kanlı saldırısını yine "Elbrus" veya "Scud" diye adlandırılan orta menzilli balistik füzeyle gerçekleştirdiğini belirtti.

PUTİN, ALİYEV VE PAŞİNYAN SOÇİ'DE BİR ARAYA GELECEK

Kremlin'den yapılan yazılı açıklamada, Soçi'de Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan arasında üçlü görüşme gerçekleştirileceği belirtildi.

Görüşme 26 Kasım'da yapılacak.

Açıklamada, "Görüşmede, Karabağ anlaşmalarının uygulanmasının istişare edilmesi, bölgede istikrarın güçlendirilmesi ve barışçıl bir yaşamın tesis edilmesi için atılacak adımların ana hatlarının belirlenmesi planlanmaktadır." ifadeleri kullanıldı.

Ayrıca açıklamada bölgedeki ticari ve ulaşım bağlantılarının açılması ve geliştirilmesi konusuna özel önem verileceğine işaret edilirken, Putin; Aliyev ve Paşinyan'la ikili görüşmeler de yapacak.