Venezuela ve Türkiye liderleri karşılıklı işbirliğini bir telefon görüşmesiyle teyit etti. Maduro, Türkiye’nin diğer dünya liderlerinin aksine kendisine yardım ettiğini belirterek ‘Kazanacağız!’ dedi.

Venezuela merkezli Merco Press’in Erdoğan-Maduro görüşmesine ilişkin yayınladığı makale, M5 tarafından Türkçeye çevrildi.

Venezuela Devlet Başkanı Nicolás Maduro, Salı günü yaptığı bir telefon görüşmesinde Türk mevkidaşı Recep Tayyip Erdoğan ile bir dizi ikili meseleyi görüştüğünü söyledi.

KAZANACAĞIZ!’

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile mükemmel bir telefon görüşmesi yaptım. Önümüzdeki yıllar için büyük zorluklardan ve ortak kalkınma için tüm işbirliği alanlarında ilerleme ihtiyacından bahsettik. Kazanacağız!” ifadelerini kullandı.

Türkiye, diğer dünya liderlerinin Güney Amerika ülkesine uyguladığı yaptırımların aksine Maduro’ya yardım eden ülkeler arasında -Rusya ve İran ile birlikte- yer alıyor. Erdoğan ayrıca Maduro’yu Venezuela’nın meşru, yasal olarak seçilmiş tek başkanı olarak tanıyor.

Türkiye, Venezuela’nın egemenliğine saygı gösterilmesini destekledi ve talep etti. Erdoğan, Latin Amerika ve Karayip ulusunun kurumlarına ve yetkililerine yönelik saldırıları kınadı.

“TÜRKİYE BİZE EN BÜYÜK DİPLOMATİK DESTEĞİ VEREN ÜLKELERDEN BİRİ”

Geçen Ekim ayında, Venezuela’nın Avrupa’dan Sorumlu Bakan Yardımcısı Daniela Rodriguez, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 98. yıldönümünü kutlarken, ülkesinin dayanışmasını ve desteğini onaylamıştı.

Türkiye, Rusya ve İran ile birlikte Maduro’ya en büyük diplomatik desteği veren ülkelerden biri olmuştur. Her iki devlet de ekonomik yaptırımlara karşı “karşılıklı kalkınmadan ve Birleşmiş Milletler Sözleşmesi, Uluslararası Kamu Hukuku ve mücadele ilkelerinin ve amaçlarının savunulmasından” yana olduklarında ısrar etti.