Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasında öne çıkanlar:

TBMM Komisyon ve Genel Kurul faaliyetlerinde sizlere rabbimden muvaffakiyetler diliyorum. Ülkemizin ufkunu açan yasama çalışmaları için her birinize teşekkür ediyorum. Milletimizin her bir ferdine kulak veren, derdiyle dertlenen samimi çalışmalarınızı takdir ediyorum.

MİLLET BAHÇESİ

Azerbaycanlı kardeşlerimizin bağımsızlık gününü teknoloji şöleniyle taçlandırmış olduk. Son olarak İstanbul'un Fethi'nin 569. yıldönümünün coşkusunu Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi müjdesini 569 bin kişinin katılımıyla milletimizle paylaştık.

AYASOFYA

İstanbul’a sahip çıkılacak bir emanet yerine talan edilecek bir nimet olarak bakanlar, sadece Osmanlı'yı, fethin sırrını değil, cumhuriyeti de bizim yaptıklarımızı da anlayamazlar. Asıl olan gönüllerin fethedilmesidir. Fatih'in emaneti olan Ayasofya'yı 54 yıl sonra asli hüviyetine kavuşturduk.

“İSTANBUL’A BORCUMUZU ÖDEYEMEYİZ”

Ana muhalefet 'Bunlar kaçkın' diyor. Bunları buraya alamayız diyor. Bunları geldikleri yere göndereceğiz diyor. Bunlar medeni değil bunlar gayri medeni. Medeniyetimizin başkenti İstanbul'a ne yapsak hangi eseri kazandırsak borcumuzu ödeyemeyiz.

İstanbul Havalimanı her geçen yıl artan yolcu sayısı ve prestiji ile ülkemizin yüz akı olmaya devam ediyor.

"ZULÜM 1453'TE BAŞLADI DİYENLERE EN GÜZEL CEVABI VERDİK"

Zulüm 1453'te başladı dediniz. Millet Bahçesi üzerinden yalan ve iftira ile bize saldıranlara en güzel cevabı pazar günü verdik. Dünyanın hiçbri yerinde böyle bir projeye karşı çıkacak aklı başında tek bir kişi bulamazsınız. Ülkemizde bşirileri böyle bir hizmeti ile siyasi husumet aracı haline getirebilecek kadar akıllarını kaybetmişlerdir. İşi çevrenin korunmasını savunmak olan, projeler üretmek olan birçok kurum var.

Bunların derdi ağaç değil, yeşil değil. Bu işi biz yaparız. İnşallah fethin 570. yıldönümünü Atatürk Millet Bahçesi'nin tamamlanan kısımlarında yaparak bu kifayetsizlere gereken cevabı vereceğiz.

"KILIÇDAROĞLU KANDİL'E SELAM ÇAKIYOR"

Kılıçdaroğlu, Van'da terör örgütünün ağzıyla konuşarak aklınca Kandil'e selam çakıyor. Bu şehri 2011'deki depremin ardından yeniden inşa ettiğimizden haberi yok. O depremden sonra Van'ın ne halde olduğunu biliyor musun Bay Kemal? Kaç kere Erciş'e gittin, Van'ın merkezini dolaştın? Biz Van'a takribi olarak en az 35 milyar harcama yaptık. Altyapı, üstyapı... Bütün bunları en güzeli ile yaptık.

Kimseye ayrım yapmadan veriyoruz dediği sosyal desteklerin toplamı, bizim ilçe belediyemizin hizmetine ulaşamıyor. Milletin parasını çalan hırsızdır. Hırsızın sırtını sıvazlayan ise daha büyük hırsızdır. Kılıçdaroğlu CHP'deki yolsuzluk operasyonlarına karşı çıakrak safını belli etmiştir. Bu zat inanın yalancı. Bu zat omurgasız. Çünkü bu zat bir proje... Bu zat bir aparat... Türkiye'nin milli çıkarlarına karşı sinsi planlar yapmaktan başka bir işini gördünüz mü?

Ben CHP'nin milletvekili olmuş olan müteahhtilere 'Ödeme yapmam' demedik. İş de verdik. Bizde samimi olarak işini yapana, yatırmını yapana destek var.

"BURNUNDAN FİTİL FİTİL GETİRECEĞİM"

Kılıçdaroğlu, Türken Vakfına yönelik iftiralarla kime hizmet ediyor. Bu vakıf eğitim faaliyeti yürütüyor. Bu zatın eğitim faaliyeti yürüten vakfımıza yaptığı her iftirayı burnundan fitil fitil getirmek boynumuzun borcudur.

Bizim çoluğumuzla çocuğumuzla ailemizle uğraşmayı adet haline getirdi. Kaçacak iddiasından yurt meselesine kadar her şey bir projenin parçası olabilir. Ülkemizde yönetimi yalan ve iftirayla değiştirme projesidir. Bu tipler omurgasız oldukları için önce kendilerine verilen senaryoya göre önce her şey söylerler sonra da inkar ederler.

KILIÇDAROĞLU'NA 10 SORU

FETÖ'nün ABD'deki faaliyetinden şikayet ettiğini görmedik. Meydanı boş bulunca daha büyük yalanlara sarılan hadsizlere ağızlarının payını verme eziyetine katlanıyoruz.

Buradan ben Kılıçdaroğlu'na sesleniyorum. Bir kaç soru sormak istiyorum. Bu sorulara net yanıt verirse muhatap almaya başlayabiliriz.

Birinci sorum terör örgütünün bütün unsurlarını DHKP-C'den TİKKO'ya, FETÖ'den DEAŞ'a terör örgütlerini en şiddetli şekilde lanetliyor mu, lanetlemiyor mu?

İkinci sorum, Türkiye'nin sınır ötesi harekatlarını destekliyor mu?

Üçüncü sorum, İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliği tartışmalarında ortaya çıkan riyakar tutuma karşı devletinin izlediği politikaların yanında mı değil mi?

Dördüncü sorum, Türkiye'nin Akdeniz ve Ege'deki milli mücadelede ülkesini safında mı karşımızdakilerin safında mı?

Beşinci sorum, dünyadaki krizin ekonomik boyutuna mücadeleye ilkesel destek veriyor mu?

Altıncı sorum, mahkeme kararları ile yalan olduğu tescillenmiş iddiaları kenara bırakıp siyaseti ülkenin ve milletin ali çıkarları üzerinden yürütmeye var mı yok mu?

Yedinci sorum, stratejlerini yabancılara hazırlatmak yerine kendi parti mensupları ile belirlemeye yönelecek mi?

Sekizinci sorum, bin yıldır kanlarımızla sulayarak ebedi vatanımız haline getirdiğimiz toprakların tüm değerleri, birikimleri ile asil devletin evladı gibi hareket etmeyi kabul ediyor mu etmiyor mu?

Dokuzuncu sorum, partisi içindeki terör destekçisi, istismarcıyı, hırsızı tasfiyeyi düşüyor mu?

Onuncu sorum, yüreği yetip 2023'te aday olacak mı olmayacak mı?

Büyük ve güçlü Türkiye'nin inşasını sürdüreceğiz. Varsın onlar şeytanın aklına gelmeyecek oyunlarla uğraşsınlar. Biz önümüze çıkan engelleri aşarak devam edeceğiz.

GEZİ OLAYLARI

Ağaç bahanesiyle çakılan kıvılcım bir anda ülkenin çıkarlarını hedef alan çatışmaya dönmüştü. Dolmabahçe'deki caminin içinde bu eşkıyalar, teröristler bira şişeleriyle caminin içini pisletmişti.

Bunlar çürük... Gezi olaylarının arkasında hangi güçlerin olduğunu tarih de yazacaktır. Bay Kemal de oradaydı. Çünkü başı çeken oydu. Bunlar ancak terör sevicileri ile beraber. Çünkü kendileri de terör sevici.

Dün köprüye çıkıp polislere hakaret edip pankart asmaya çalışan tipler bunun somut örnekleridir.

Siyasetçi kılıklı provokatörler yaptıklarını terbiyesizliğin hesabını hukuka verecektir. Bu ne densizliktir. Sen vekil olsan ne yazar? Gelip de Şehitler Köprüsü'nde böyle bir pankartı polise rağmen asamazsın. Astırtmazlar. Ne oldu? Asamadın.

Kültür sanat konusunda ülkemize bizden daha çok hizmet getiren limse olmadığına yürekten inanıyoruz. Gezi olaylarının planlı bir kalkışma olduğunu boşuna söylemiyoruz. Boğuştuğumuz pek çok sorunun başlangıç noktası Gezi olaylarıdır.

İSVEÇ VE FİNLANDİYA'NIN NATO'YA BAŞVURU SÜRECİ

İsveç ve Finlandiya, Türkiye'nin tüm yükünü çektiği güvenlik ittifaklarına katkı vermek yerşne imknalarını kendi rehlarını arttırmak için kullandılar. Her iki ülkenin NATO üyeliğine terör örgütü PKK'ya verdikleri destek sebebiyle karşı olduğumuzu hemen söyledik. NATO güvenlik kuruluşudur.

Terör örgütleri, AB İnsan Hakları Mahkesi'nin önünde çadır kurup para topluyor. Bunlar göz önünde iken nasıl buyurun gelin?' diyebiliriz.

Pek çok acı tecrübe ile belgeye bağlanmamış sözlere inanmamız asla mümkün değildir. İsveç ve Finlandiya'dan ve onların üyeliği için ısrarcı olanlardan bu ülkenin sınırları içinde terör örgütü ile bağlantılı tüm kurumların kapısına kilit vurması gerekiyor.

Bize heyet gönderdiler, aynı akşam televizyonlarında Salih Müslim ile röportaj yapıyorlar. Harp oyunları PKK'yı YPG'yi yapıp meşrulaştırmaya çalışanlar bizi değil kendilerini kandırıyorlar. İsim isim kim olduklarını biliyoruz.

YUNANİSTAN'A SERT TEPKİ

Yunanistan'da ABD üslerinin kurulmasına imkan hazırladı mı? Hazırladı. Yunanistan'la anlaşmamız vardı, dün Dışişleri Bakanıma da söyledim. Yüksek Düzeylik Stratejik Konsey Anlaşmamızı bozduk Yunanistan'la. Şahsiyetli dış politikadan yanayız. İkide bir uçaklarınla kalk bize gösteri yap. Ya ne yapıyorsun sen, kendine gel. Tarihten hiç ders almıyor musun? Sonra başlıyorsun ağlayıp sızlamaya.

Türkiye ile dans etmeye kalkma. Yorulur yolda kalırsın. Bunlarla artık ikili görüşmeleri yapmıyoruz. Bu Yunanistan maalesef yola gelmeyecek. ABD'de Rum lobisi imiş, Kongre'de aleyhimize sözler edecek. Biz artık bunlardan bıktık. Dürüst olacaksan karşımızda koltuğun hazır, olmazsan kusura bakma.

SURİYE'YE OPERASYON AÇIKLAMASI

Güney sınırlamızda 30 km güvenli koridor oluşturacağız. Suriye'de yeni safhaya geçiyoruz. Tel Rıfat ve Münbiç'i teröristlerden temizleyeceğiz.

Herkesin lafını ettiği Ukrayna krizindeki katkılarımız bile, dostlarımızın güvenliğine katkıda bulunma konusunda sözümüzün eri olduğumuzun kanıtıdır."