Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik sözleri nedeniyle Sarıyer'deki evinde gözaltına alınan gazeteci Sedef Kabaş, tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Gözaltına alınan Kabaş, ilk önce Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından saat 14.00 sıralarında adliyeye sevk edilen Kabaş, Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ne getirildi.

TERS KELEPÇE KURNAZLIĞI

Kabaş’ın sağlık kontrolüne götürülürken kollarını arkasına saklayıp ters kelepçe takılmış gibi göstermesi dikkatlerden kaçmadı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Cumhurbaşkan Erdoğan'a hakaret suçlamasıyla gözaltına alınan Kabaş’ı tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk etti.

ADALET BAKANLIĞI’NDAN AÇIKLAMA

TELE 1 ekranından yayınlanan Uğur Dündar'ın sunduğu Demokrasi Arenası programına konuk olan Sedef Kabaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı ima ederek hakaretvari ifadeler kullanmıştı.

Kabaş, katıldığı programda, “Büyükbaş hayvan bir saraya girdiğinde o kral olmaz, o saray ahır olur” şeklinde konuşmuştu.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ise “Milletimizin oylarıyla seçilmiş Cumhurbaşkanımızı hedef alan, edepten nasipsiz, çirkin sözleri lanetliyorum. Haset ve nefretten doğan bu hadsiz ve hukuksuz ifadeler, milletin vicdanında ve adalet önünde hak ettiği karşılığı bulacaktır” dedi.

KABAŞ’A TEPKİLER PEŞ PEŞE GELDİ

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve AKP Sözcüsü Ömer Çelik, Kabaş'ın ifadelerine tepki gösterdi.

Sözcü Kalın “Cumhurbaşkanımızın şahsına ve Cumhurbaşkanlığı makamına yönelik hakaret dolu sözler, söyleyenin zavallı ve müptezel halini ortaya koymuştur. Bu aziz millet, hadsizlere inat Cumhurbaşkanımıza da onun makamına da sahip çıkmaya devam edecek” dedi.

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Siyasetin de muhalefetin de gazeteciliğin de bir ahlakı vardır. Bu ahlakı bu ülkeye çok görenler, kendilerine saygıları olmayan zavallılardır. Bir sözde gazeteci, nefret saçmak dışında bir hedefi olmayan bir televizyon kanalında arsızca sayın Cumhurbaşkanımıza hakaret ediyor. Bu arsızlığı, bu ahlaksızlığı en sert şekilde kınıyorum” ifadelerini kullandı.

AKP Sözcüsü Ömer Çelik de Kabaş'ın ifadelerini ahlaksızlık olarak niteledi. Çelik “Gazeteci sıfatı taşıyan Sedef Kabaş'ın bir televizyon kanalında Cumhurbaşkanlığı makamını aşağılık sözlerle hedef alması muhalefet değil ahlaksızlık ve pespayeliktir. Bu ahlaksızlığı lanetliyoruz” dedi.