Cumhurbaşkanı Erdoğan AK Parti Grup Toplantısı'nda Bursa'da düzenlenen terör saldırısı ve Mescid-i Aksa’ baskınlarına ilişkin değerlendirmede bulundu.

AK Parti Grup Toplantısı'nda gündeme ilişkin açıklamarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Filistinlilerin haklarını her platformda koruyacaklarına dikakt çekti.

Sabah saatlerinde Bursa'da düzenlenen terör saldırısına değinen Erdoğan, "Terör saldırısında şehit olan İnfaz Koruma Memurumuza Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum." ifadelerini kullandı.

Erdoğan, "Bizim İsrail ile küresel siyasi, ekonomik parametrelere uygun ilişkilerimiz vardır, olacaktır. Tüm dünya ile ilişkilerimizi geliştirmenin yollarını ararken coğrafyamızın en önemli bu devletini görmezden gelemeyiz." şeklinde konuştu.

FİLİSTİN'DEKİ İŞGALE GÖZ YUMACAK DEĞİLİZ

Filistin davasını etkin savunmanın yolunun İsrail ile makul bir ilişki kurmaktan geçtiğini vurgulayan Erdoğan, "Ancak bu demek değildir ki Kudüs'te ve diğer Filistin topraklarında yaşanan zulümlere, kutsallarımıza yönelik saldırılara yıllardır süren işgallere göz yumacağız rıza göstereceğiz." dedi.

Tüm dünya sessiz kalsa bile Türkiyenin Kudüs davasına sahip çıkacağını belirten Erdoğan, bunun uluslararası platformlarda en yüksek sesle dillendirilmeye devam edileceğini kaydetti.

Erdoğan, "Nitekim hem Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile hem BM Genel Sekreteri ile hem de sağduyusuna güvendiğim İsrail Cumhurbaşkanı sayın Herzog ile yaptığım telefon görüşmelerinde bu konudaki duruşumuzu ve tavrımızı kendilerine ifade ettik." dedi.

KANDİL DİYE BİR YER KALMAYACAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Irak'ın kuzeyinde düzenlenen Pençe Yıldırım Harekatı hakkında da değerlendirmede bulundu.

Erdoğan, "TSK, terör örgütünün Irak'ın kuzeyinde işgal altında tuttuğu bölgeyi temizlemeye yönelik harekatını yeniledi. Terör örgütünün saldırılarına karşı üslenme bölgelerine yönelik kapsamlı bir operasyon başlatıldı. Şehit olan iki kahraman askerimize Allah'tan rahmet diliyorum." dedi.

Halkların Demokratik Partisi'ne (HDP) de yüklenen Erdoğan, "Yakında Kandil diye bir yer kalmayınca bu parti görünümlü terör örgütü payandasının da varlık sebebi ortadan kalkacaktır." ifadelerini kullandı.