Elazığ’da Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi 2. sınıf öğrencisi Enes Kara, kaldığı binanın yedinci katından atlayarak yaşamına son verdi.

Kara’nın intiharı Türkiye’nin gündemine yerleşirken; yaşanan olay üzerinden İslam dini ve çeşitli cemaatler hedef alındı.

Enes Kara'nın ölümünün ardından Yeni Akit’e konuşan baba Mehmet Kara, oğlunun ölümünde cemaatin değil, etrafındaki ateist arkadaşlarının etkili olduğunu öne sürdü.

İSLAM DÜŞMANLIĞINA TEPKİ GÖSTERDİ

Enes’te “iman zayıflığı” olduğunu daha önce fark ettiğini belirten Mehmet Kara, çocuğunun ateist olduğunu ise çektiği video ile öğrendiğini kaydetti.

Enes Kara’nın babası Mehmet Kara, bazı medya kuruluşlarının intihar eden 20 yaşındaki evladı üzerinden yürüttükleri İslam düşmanlığına tepki göstererek, “Her anne-baba evladının vefatına üzülür, ama bu üzüntünün yanında aile değerlerimize ve inançlarımıza saldırının olması bizi daha da perişan etti. Evladım Enes’i manevi boşluğa sürükleyen cemaat değil, ateist arkadaşları oldu” ifadelerini kullandı.

Evladının ölümü üzerinden yürütülen İslam düşmanlığının acılarını ikiye katladığını belirten Kara, “Oğlumu ölüme sürükleyen cemaat değil, etrafındaki ateist arkadaşları oldu” dedi.

BABA KARA 28 YILDIR CEMAAİTİN İÇİNDE

Yirmi sekiz yıldır Risale-i Nur okuduğunu dile getiren baba Kara, “Çevremde hiç böyle bir olay görmedim. Bediüzzaman Said Nursi Hazretleri’nin kitaplarında intihara teşvik edici, insanı hayattan soğutan, yaşama şevkini kıran tek bir cümleyle karşılaşamazsınız. Biz bu tefsir kitaplarından ‘her şeyi güzel gören güzel düşünür, güzel düşünen hayattan lezzet alır’ sözü ile hayatı güzel yaşamayı öğrendik” ifadelerini kullandı.

Enes Kara ölmeden önce çektiği videoda cemaat gördüğü baskılardan, ailesiyle yaşadığı sorunlardan ve gelecek kaygılarından söz etmişti.

ANNESİ KONUŞTU: İNSAF SINIRLARI AŞILDI

Tıp fakültesi öğrencisi Enes Kara'nın ölümüne ilişkin annesi Hatice Kara ile avukat Ömer Faruk Ceylan açıklamalarda bulundu.
Hatice Kara, yazılı açıklamasında, oğlu üzerinden kamuoyu algısı yürütülmeye çalışıldığını savundu.
Oğullarının acısını yaşayamadan çeşitli saldırılara maruz kaldıklarını aktaran Kara, "Yobazlık ve gericilikle itham edildik. İnsaf sınırları aşılarak, katil olarak dahi itham edildik. Evladını kaybetmiş acılı bir aile nazarıyla muamele görmemiz icap ederken, siyasi malzeme konusu edildik." ifadelerini kullandı.
Ailenin avukatı Ömer Faruk Ceylan ise gazetecilere yaptığı açıklamada, Enes Kara'nın yaşadığı bunalım neticesinde intihar ettiğini ileri sürdü.
Olayın her yönüyle tetkik edileceğini aktaran Ceylan, "Enes Kara'yı alet ederek prim elde etmeye çalışanlara müsaade edilmeyecek. Halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama suçlarından gerekli hukuki süreç takip edilecek." diye konuştu.