Dünya ekonomisini etkileyecek boyutta borcu olan ve iflasın eşiğine gelen Çinli gayrimenkul geliştirici Evergrande, 30 günlük ek sürenin ardından Tahvil ödemelerini gerçekleştirdi.

Evergrande Group, 148 milyon Dolar tutarındaki tahvil kupon ödemesini offshore yatırımcılara gerçekleştirdi.

Evergrande'nin tahvil kupon ödemesini Almany Piyasa Takip Ajansı yapmadığını açıklasa da Bloomberg ve New York Times ödemenin yapıldığını öne sürdü.

EVERGRANDE'NİN FAALİYET ALANLARI

Evergrande, 1996 yılında Hengda Grup adı altında günümüzdeki yönetim kurulu başkanı Xu Jiayin tarafından Guangzhou’da kuruldu.

Kurulduğu günden bugüne devasa gayrimenkul ve altyapı projeleri ile Çin Halk Cumhuriyeti’nin en büyük ikinci gayrimenkul şirketi. Şirket genellikle orta ve üst gelir grubuna hitap eden evler satmasıyla ünlü ve 280 şehirde bin 300 gayrimenkul projesi mevcut. Şirket, gayrimenkul başta olmak üzere sigortadan futbol kulübü sahipliğine dev bir holding olarak karşımıza çıkıyor.

200 bin çalışanı, her yıl 3.8 milyon kişiye mevsimlik iş veren şirket geçen yıl 355 milyar dolarlık yükümlülüğün altına girdi.

Evergrande yıllar içerisinde varlık yönetimi, elektrikli araçlar, yiyecek ve içecek imalatı gibi alanlarda da faaliyet göstermeye başladı. Grup ayrıca ülkenin en büyük futbol kulüplerinden biri olan Guangzhou FC'nin de sahibi.

Şirketin yönetim kurulu başkanı Hui Ka Yan'ın kişisel serveti Forbes verilerine göre 10 milyar doların üzerinde.