Dijitalleşen dünyayla birlikte kullanıcıların birçok bilgisi dijital dünyaya taşındı. Banka hesapları, kişisel veriler ve özel bilgilerin hepsi bilgisayar ya da telefon gibi teknolojik ürünlerde kayıtlı oluyor. Ancak teknolojik cihazlar bilgisayar korsanlarının hedefi haline gelerek kullanıcıyı tehdit ediyor.

Her ne kadar kullanıcılar çeşitli önlem almış olsa da, korsanlar bir yolunu bularak kullanıcı şifrelerini ele geçirmeye çalışıyor. İşte kullanıcıların en son yöntemi: Termal saldırı.

"Termal Saldırı" nedir?

Günlük hayatta kullanılan termal kameralar telefon ve klavye üzerindeki ısıyı ölçüyor. Bu ısı kullanıcıların telefon ekranları ve klavyelerde hangi bölgelere dokunduğunu gösteriyor. Isının boyutuna göre kullanıcıların ilk dokunduğu ve son dokunduğu yer belli oluyor ve böylelikle şifreler tespit edilebiliyor.

Glasgow Üniversitesindeki araştırmaya göre, bu yöntem ilk 20 saniyede şifrelerin yüzde 86'ını ele geçirilmesine olanak tanıyor.

Dijital şifreniz yeteri kadar güvenli değilse karakterlerin tespiti de o kadar kolay olacaktır. Bu sebeple araştırmacılar şifrelerin olabildiğince güvenli yapılması konusunda uyarı yapıyor.

Uzmanlara göre dijital şifrelerin en az 16 haneli olması gerekiyor.

Bilgisayar korsanları, her geçen gün yeni bir yöntemle gündeme geliyor. Son olarak ise termal kameralarla telefon ve klavye üzerindeki ısı haritasını ölçerek şifreleri ele geçiriyorlar. pic.twitter.com/BNmdSsIh3w

— Ortadoğu Haber (@haberortadogu) November 2, 2022">http://