Dünyada enerji fiyatlarının artmasına paralel olarak, Türkiye'de de hanelerin kullandığı doğal gaz ücretlerine zam geldi.

İhtiyaç sahibi vatandaşların yükünü hafifletmek isteyen hükümet, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı aracılığıyla vatandaşlara doğal gaz konusunda maddi destekte bulunacağını açıklamıştı.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, yapılacak doğal gaz yardımıyla ilgili son aşamaya gelindiği müjdesini verdi.

BAŞVURULAR ŞUBAT AYINDA BAŞLIYOR

İhtiyacı olan vatandaşlara yapılacak doğal gaz yardımı ile alakalı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile ortak çalışma yürütüldüğünü belirten Yanık, Şubat ayının ikinci yarısından itibaren yardımdan faydalanmak isteyen vatandaşların başvuru yapabileceğini söyledi.

E-Devlet üzerinden ya da Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları aracılığıyla alınacak başvuruların ödemelerine Mart ayından itibaren başlanacak. Başvurusu kabul edilen vatandaşların, faturalarını PTT şubelerine ibraz etmeleri gerektini belirten Bakan, verilecek destek miktarının da kişinin PTT kartına yatırılacağını söyledi.

DESTEK ORANLARI ISIL HARİTAYA GÖRE DEĞİŞECEK

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile ortak çalışılarak bir ısıl harita hazırlandığını söyleyen Bakan, verilecek destek oranının bu haritaya göre hesaplanacağını vurguladı.

Doğal gaz desteğinin verileceği ailelerin nasıl tespit edileceği konusuna değinen yanık, "Teknik ve bilimsel verilerle ortaya çıkartılan haritaya göre hane başı yapılacak yardımı belirleyeceğiz. Elbette Ege bölgesinde yaşayan bir aile ile Güneydoğu Anadolu bölgesinde yaşayan bir ailenin ısınma giderleri aynı değil. Bu farkı gözeterek, her haneye özel oranda doğal gaz yardımı yapılacak" dedi.

Destek ödemelerinin Mart ve Ekim aylarında yapılacağı söylenirken, verilecek destek miktarının yıllık 450 TL ile 1150 tl arasında olacağı belirtildi.