Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Hırvat Üyesi Zeljko Komsic, Bosna Hersek devletinin varlığını tehlikeye atanların aslında ülkeyi rahat bırakmadıklarını ve uluslararası toplumun Devlet Başkanlığı Sırp Üyesi Milorad Dodik'i durdurmaması halinde bunu kendilerinin yapmak zorunda kalacaklarını söyledi.

RadioSarajevo'ya verdiği röportajda, Komsic, "Kim olduğunu söylememe bile gerek yok, kendilerini biliyorlar. Ancak Bosna Hersek'e yapılan tüm saldırılara rağmen bu devlet ayakta kaldı ve kalacak. Bunu yapabiliriz ve bu konuda her şeyi yapacağımızdan hiç şüphem yok. Bir devletin ve vatandaşlarının başına gelebilecek en kötü şeyler, insanlık tarihinin görmediği türden saldırganlık, soykırım ve vahşet bizim başımıza geldi." dedi.

Komsic, Bosna Hersek'in kurumlarını "pazar tezgâhına" koyup, "Dodik gibi bir soyguncuyla onların etrafında pazarlık yapmayı" kabul etmeyeceğini söyledi.

Komsic, “Yabancı dostlarımız da düşmanlarımız da bunu bilmelidir. Bosna Hersek Parlamenterler Meclisi'nde Anayasa ve yasalara uygun olarak oluşumu gerçekleştirilen kurumların varlığı konusunda bir haydutla görüşmeyeceğiz. Daha önce söyledim ve yine söyleyeceğim. Aç gözlü Dodik'i yabancıların durdurması bizim onu ​​durdurmamızdan daha iyidir. Onlar onu durdurmazlarsa, onu kendimiz durdurmaktan başka çaremiz kalmayacak. Bölgede ve Avrupa'da barışı riske attı. Devletimizle kumar oynamayacağız” dedi.