Diyanet İşleri Başkanlığı, Mescid-i Aksa ile ilgili farkındalık oluşturmak amacıyla Uluslararası Kudüs ve Mescid-i Aksa Sempozyumu düzenliyor.

Türkiye Diyanet Vakfı Konferans Salonu'nda 21-22 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek organizasyona Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın da katılım göstermesi bekleniyor.

Diyanet İşleri Başkanlığı Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen sempozyumda, İslam’ın üç hareminden birisi olan Kudüs ve içinde barındırdığı Mescid-i Aksa başta olmak üzere, diğer dini, kültürel ve tarihi miras hakkında farkındalık oluşturulmaya çalışılacak.

Kudüs ve bünyesinde bulunan Mescid-i Aksa ile İslam tarihinin hatıralarının ortaya çıkarılması hedefleniyor.

Bu konuda yapılacak ilmi çalışmalar çerçevesinde halkın Kudüs ve Mescid-i Aksa konusundaki ilgisinin arttırılması ve kadim İslam medeniyetine dair tarihi birikimin doğru bilgiler ile tespit edilmesi amaçlanıyor.

Sempozyumu Ocak ayında sosyal medya hesabından duyuran Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, “Diyanet İşleri Başkanlığı olarak, İslam’ın ilk kıblesi, insanlığın kadim şehri Kudüs ve Mescid-i Aksa ile ilgili farkındalık oluşturmak amacıyla 21-22 Mayıs tarihleri arasında "Uluslararası Kudüs ve Mescid-i Aksa Sempozyumu” düzenleyeceğiz” değerlendirmesinde bulunmuştu.