DİYARBAKIR (AA) - Dicle Elektrik Dağıtım AŞ (DEDAŞ) ekipleri, meteorolojik uyarılar üzerine tedbirlerini artırdı.

DEDAŞ'tan yapılan açıklamada, Meteoroloji Genel Müdürlüğünün Türkiye'nin büyük bölümünde ilerleyen günlerde kar yağışı ve dondurucu soğuk beklendiği uyarısı üzerine ekiplerin harekete geçirildiği bildirildi.

Arıza onarım ve bakım (AOB) ekiplerinin olası arıza ve kesintilere karşı sahadaki hazırlıklarını artırdığı belirtildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Sistem İşletme Müdürü Hasan Ademhan, sahada 2 bini aşkın personel ve 350 civarında araçla 7 gün 24 saat esasıyla görev yaptıklarını kaydetti.

Ademhan, arızaları daha gerçekleşmeden saptamaya yarayan ısıya duyarlı termal kameralar gibi teknolojik imkanları da kullandıklarını ifade ederek, ayrıca bakımla ilgili 200 teknik personelin anlık arızalara müdahale için özel görevlendirildiğini bildirdi.

Sorumluluk bölgesinin tamamında kış mevsimi öncesinde de arıza önleyici bakım çalışmaları yapıldığına dikkati çeken Ademhan, 'Bu kapsamda 61 bin 198 kilometrekarelik alanda kışa hazırlık yapılırken 390 kilometre uzunluğundaki hat kontrol edildi. AOB ekipleri, 5 bin 500 kilometre orta gerilim şebeke, 4 bin 350 kilometre alçak gerilim şebeke, 5 bin 700 trafo postası, 1500 de bina tipi trafo dağıtım merkezinin bakımı gerçekleştirdi.' ifadelerini kullandı.