Şirketten yapılan açıklamaya göre, söz konusu portal, depremde yollar ve binaların yıkıldığı, adres tabelalarının kaybolduğu durumlarda koordinata dayalı ulaşım sağlıyor ve ekipleri yardım istenen enkaza yönlendiriyor.

Başarsoft ekibi Twitter'a ve diğer sosyal medya ağlarına düşen yardım taleplerini tarayarak adresleri ve talep detaylarını ayıklayarak sınıflandırdı.

Ardından koordinatlandırıp yeni kurmuş olduğu https:/deprem.basarsoft.com.tr portalına girdi. Böylece adrese gerek kalmadan yardım çağrısında bulunanların yerlerinin tespit edilebilmesini sağladı.

Portal, ihtiyaç duyan herkesin yardım talebini girebilmesine göre planlandı.

Yeni talepleri düzgün şekilde girebilmek için portala basit bir “+” butonu eklendi. Bu “+” butonuna basıldığında veri giriş ekranına ulaşılıyor ve kişinin ismi, bulunduğu adres, en son hangi tarihte haber alındığı, battaniye ve yiyecek ihtiyacı gibi bilgiler sisteme kaydedilebiliyor.

Toplanan veriler, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın tüm kamu kurumlarına harita tabanlı bilgiler sunan Coğrafi Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğüne ve AFAD'ın AYDES uygulamasına aktarılıyor.