Ukrayna'nın Avrupa'nın en büyük nükleer santralinin bulunduğu Zaporijya bölgesi hafta sonu bombardımandan kaynaklanan güçlü patlamalarla sarsıldı.

Birleşmiş Milletler atom gözlemcisi şefi, Ukrayna'daki Rus işgali altındaki Zaporizhzhia nükleer santraline yönelik hedefli saldırıları kınadı ve “bu çılgınlığa bir son verilmesi” çağrısında bulundu.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodymyr Zelenskyy Pazar günü yaptığı akşam güncellemesinde, yalnızca Pazar günü yaklaşık 400 olmak üzere ağır bir Rus askeri saldırısı yağmurunun Ukrayna'nın doğu bölgelerini de vurduğunu ve doğu Donetsk eyaletinde şiddetli kara savaşlarının sürdüğünü söyledi.

Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu (IAEA) başkanı Rafael Grossi Pazar günü yaptığı açıklamada, "Dün ve bu sabah ekibimizden gelen haberler son derece rahatsız edici. Bu büyük nükleer santralin sahasında kesinlikle kabul edilemez patlamalar meydana geldi. Bunun arkasında kim varsa derhal durmalıdır. Daha önce defalarca söylediğim gibi, ateşle oynuyorsun!” dedi.

Bir Fransız yayın kuruluşuna konuşan Grossi, tesise yapılan baskınların tesadüfi olmadığının açık olduğunu söyledi. Grossi, "Bunu yapanlar nereye vurduklarını biliyorlar. Kesinlikle kasıtlıdır, hedeflenmiştir.” Dedi.