Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, katıldığı bir televizyon programında ülke gündemini değerlendirdi, çok kritik açıklamalarda bulundu.

Ülkenin tamamını etkisi altına altına alan kar ile mücadeleyi nasıl yorumladığı sorulan Erdoğan, kar yağışının bereket olduğunu, kuraklığın önüne kar yağışı ile geçilebileceğini söyledi.

Türkiye'nin ciddi manada kuraklık sorunu ile karşı karşıya olduğunun altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Tarımda yaşanan sıkıntılar ortada, hep 'yağmur, yağmur, yağmur' diye bekledik. Şimdi ise kar yağışı gelince de farklı bir yaklaşım ortaya koymaya başladık. Tabii kar yağışını engellemek elimizde değil ama karın sebep olduğu özellikle ulaşım sıkıntılarına karşı gerekli tedbirleri almak elimizde. Burada idareyi elinde tutanlar kimlerse onlar buna karşı bütün tedbirleri almak durumunda" ifadelerini kullandı.

İSTANBUL KARLA MÜCADELEDE SINIFTA KALDI

Cumhurbaşkanı olarak değil, eski bir İstanbul Belediye Başkanı olarak son kar yağışının ardından ortaya çıkan görüntülerin İstanbul'a yakışmadığını belirten Erdoğan, "İstanbul'un neresinde ne var, sıkıntılar nelerdir, nasıl oluyor, onlar nasıl giderilir bunları da bilen birisiyim. Tabii sizler eğer tuzlanmayan yollarda araçlar kilometrelerce kuyrukları oluşturursa herhalde bunun bir sorumlusu vardır veya sorumluları vardır" diye konuştu.

İstanbul'a yağan kar miktarının önceki yıllara oranla daha az olduğunun altını çizen Cumhurbaşkanı, yaşanan problemin yeterli yol tuzlama ve yol açma çalışmalarının yapılmadığından kaynaklandığını söyledi.

HABLEMİTOĞLU CİNAYETİNİN KATİL ZANLISI YAKALANDI

Faili meçhul cinayetlerin her zaman üzerine gidileceğini belirten Erdoğan, Necip Hablemitoğlu cinayetinin katil zanlısı Nuri Gökhan Bozkır'ın Ukrayna'da MİT tarafından ele geçirilip ülkeye getirildiğini söyledi. Cumhurbaşkanı, Nuri Gökhan Bozkır'ın FETÖ üyeliği ve Necip Hablemitoğlu cinayetli ile Türk yargısına hesap verdiğini belirtti.

SEZEN AKSU MESELESİNE AÇIKLIK GETİRDİ

Geçen hafta Cuma namazı sonrasında cemaate seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Hz. Adem efendimize kimsenin dili uzanamaz. O uzanan dilleri yeri geldiğinde koparmak bizim görevimizdir. Havva validemize kimsenin dili uzanamaz. Onlara da had bildirmek bizim görevimizdir" demişti. Erdoğan'ın bu ifadeleri Sezen Aksu'yu kast ederek söylediği iddia edilmiş ve büyük tepki çekmişti.

Konuya açıklık getiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Benim oradaki hitabımın muhatabı Sezen Aksu değildir. Sezen Aksu Türk müziğinin önemli bir ismidir eyvallah. Şarkılarıyla milletin hislerine tercüman olmuş sanatçıdır. Ben ülkenin Cumhurbaşkanı olarak insanımızın hangi inançtan olursa olsun dini değerlerine, kutsalına laf edilmesine müsaade etmem. Burada sadece Hz. Adem, Havva validemiz değil aynı zamanda burada Meryem validemize de aynı şekilde hakaret var. Benim insanımızın kutsallarına yönelik hassas duruşum var. Dilini koparma ifadesini bir kişinin şahsına değil kutsallarına hakarete dönük tavır olarak ifade ettim" diyerek Cuma namazı sonrası söylediklerini açıkladı..

KAMU İŞÇİLERİNE YÜZDE 2,5'LUKİLAVE ZAM

"Kamu işçilerinin ücretlerinde yüzde 2,5'luk bir artış daha ilave ediyoruz" diye yaklaşık 700 bin kamu işçisine müjde veren Erdoğan, "Böylece işçilerimizin ücretlerinde yüzde 28'i bulan bir artış sağlamış oluyoruz. Yaklaşık 700 bin kamu işçisini doğrudan ilgilendiren bu artış için gereken düzenleme kısa sürede yapılacaktır" dedi.

İRAN'IN 10 GÜNLÜK GAZ KESİNTİSİ

Son günlerde gündem olan konulardan biri, İran'ın Türkiye'ye yaptığı 10 günlük gaz kesintisiydi. Gaz kesintisinin sebebi olarak, Türkiye'nin İran'a borcu olduğu iddia ediliyordu.

Konu ile ilgili Erdoğan'a yöneltilen soruya, "Biz İstanbul Belediyesi değiliz ki İran'a borcumuz olsun, biz Türkiye Cumhuriyetiyiz" diye yanıt verdi. Gaz kesintisinin bakım çalışması nedeniyle yapıldığını, en geç 10 gün içerisinde İran'dan gaz tedariğinin devam edeceğini açıkladI.