Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Eskişehir Millet Bahçesi ile diğer bazı projelerin açılışında konuştu. Erdoğan ekonomi politikasına ilişkin verdiği mesajlarda, "Yatırımları teşvik edecek, üretimi artıracak, istihdamı güçlendirecek, ihracatı teşvik edecek ekonomi politikası ile küresel krizi ülkemiz için tarihi fırsata dönüştürmek istiyoruz. Türkiye'yi faiz, kur, enflasyon kıskacından kurtarmanın yolunun, ülkemizi bu 4 ayak üzerinde yükseltmekten geçtiğine inanıyoruz. Yaşadığımız sıkıntılar geçici ama elde edeceğimiz kazançlar nesiller boyu devam edecek" dedi.

Erdoğan, 10 büyükelçinin Osman Kavala açıklamalarına sert tepki göstererek, "Gerekli talimatı ben de Dışişleri Bakanımıza verdim, ne yapması gerektiğini söyledim. Bu 10 tane büyükelçinin bir an önce istenmeyen adam ilan edilmelerini hemen halledeceksiniz dedim" diye konuştu.

ERDOĞAN'IN AÇIKLAMALARI:

Türkiye, kendi firmalarının yatırım ve üretim atağı yanında, küresel firmaların da üretim üssü olma yolunda hızla ilerliyor. Sermayenin milliyeti, rengi, inancı olmaz. Ülkemize yatırım yapacak, teknoloji getirecek, büyümemize katkı sağlayacak herkese kapılarımız da yüreğimiz de sonuna kadar açıktır. İnşallah önümüzdeki günlerde benzer pek çok müjdeyi paylaşacağız. Kurulan fabrikalarla ülkemiz hedeflerine her geçen gün bir adım daha yaklaşmaktadır. Her alanı kapsayan yatırımlarımız sayesinde ülkemiz bu güce kavuşmuştur.

Yıllarca tek parti faşizminin, darbelerin, iş ve dış vesayetin cenderesi altında enerjisi boşa harcanan bir ülkeyi dünyanın en üst liginin eşiğine kadar getirdik. Dünyanın en itibarlı, sözü dinlenen, gelişmelere yön veren ülkeler arasında dahil ettik. Bunun için hep birlikte çok büyük bedeller ödedik. Yeri geldi vesayetin dayatmaları ile karşı karşıya kaldık. Yeri geldi terör örgütlerinin saldırıları ile uğraştık, yeri geldi darbecilerin silahları ile burun buruna kaldık. Yeri geldi ekonomik tetikçilerle, tuzaklarıyla boğuştuk. Hamdolsun hepsinin de üstesinden geldik.

"EKONOMİDE YAŞADIĞIMIZ SIKINTILAR VAR AMA BİZ 19 YILDIR SIKINTILARLA KARŞILAŞTIK, ENGELLERİ AŞTIK"

Ekonomide yaşadığımız sıkıntılar var ama biz 19 yıldır sıkıntılarla karşılaştık. Ülkemizi, her engeli birer birer aşarak büyüttük, zenginleştirdik. Pes eden bir yapıda olsaydık bu işlere hiç giremezdik. Ekonomide de sıkıştırılmaya çalışıldığımız tablo asla Türkiye'nin gerçek yerini ifade etmiyor. Türkiye'yi diplomaside ve ekonomide zora sokarak iktidarı değiştirmeyi hedeflediklerini söyleyenlerin amaçları ülkemizin ve milletimizin menfaatlerini korumak değildir. Biz nasıl 19 yıldır bu ülkeyi kimseye yem etmediysek inşallah bu defa da aynı şeyi yapacağız.

"EKONOMİ POLİTİKASI" MESAJI

Dünya ekonomisindeki bozulma pek çok alanda aşırı fiyat yükselişlerine yol açtı. Petrol başta olmak üzere, sanayideki ürünlerin çoğunu dışarıdan alan bir ülke olarak fiyat artışlarından biz de etkilendik. Özellikle enerjide, küresel fiyat artışlarını vatandaşlarımıza en az seviyede yansıttık. Bunun bile insanımıza yaşattığı sıkıntıların farkındayız. Yatırımları teşvik edecek, üretimi artıracak, istihdamı güçlendirecek, ihracatı teşvik edecek ekonomi politikası ile küresel krizi ülkemiz için tarihi fırsata dönüştürmek istiyoruz. Türkiye'yi faiz, kur, enflasyon kıskacından kurtarmanın yolunun, ülkemizi bu 4 ayak üzerinde yükseltmekten geçtiğine inanıyoruz. Yaşadığımız sıkıntılar geçici ama elde edeceğimiz kazançlar nesiller boyu devam edecek.

SELAHATTİN DEMİRTAŞ AÇIKLAMASI

Bunlar terörist Selo ile beraber olurlar. Bunlarda ar yok. Yasin Börü'yü öldürenler Selo değil miydi? Şimdi bunlar Selo'yu çıkarmanın peşinde. Yargı ne derse o. Çıkaramayacaksınız. Eşi televizyona çıkmış, 'Benim çocuklarım masum' diyor. Senin çocukların masumane de toprağın altında öldürülmüş olan bizim günahsız vatandaşlarımızın geride bıraktıkları yavruları, Yasin Börü'nün ailesi, onlar ne? Sen anasın da Yasin'in anası, ana değil mi?

"10 BÜYÜKELÇİNİN 'İSTENMEYEN ADAM' İLAN EDİLMESİ TALİMATI VERDİM"

Öbür tarafta yatıyorlar kalkıyorlar, Kavala, Kavala. Kavala dediğin Soros'un Türkiye şubesi. Dışişleri Bakanlığı'na geliyorlar onun için. Bu ne terbiyesizliktir ya, burası Türkiye, Türkiye. Burası bir kabile devleti değil. Gerekli talimatı ben de Dışişleri Bakanımıza verdim, ne yapması gerektiğini söyledim. Bu 10 tane büyükelçinin bir an önce istenmeyen adam* ilan edilmelerini hemen halledeceksiniz dedim.