AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'na video konferansla katıldı.

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları;

AK Parti, kurulduğu 2001 Ağustos'undan beri girdiği tüm seçimlerden birinci olarak çıkmış, 20 yılı aşkın kesintisiz iktidarda kalarak demokrasi tarihimize ismini altın harflerle yazdırmış bir siyasi teşekküldür.

"Aramıza yeni katılacak dostlarımızla destan yazacağız"

Allah'ın izni, milletimizin desteği ve sizlerin gayretiyle 14 Mayıs seçimlerinde de, hem cumhurbaşkanlığında hem milletvekilliğinde bir kez daha zafere ulaşacağımızdan şüphe duymuyoruz. Bu kutlu mücadelenin son dönemeci olan 14 Mayıs destanını, bir süredir beraber yol yürüdüğümüz, aramıza yeni katılan ve katılacak olan dostlarımızla, Cumhur İttifakı olarak inşallah beraberce yazacağız."

"Karşımızda bir ittifak yok"

Artık karşımızda bir ittifak değil tıpkı eski Türkiye'de olduğu gibi tamamen kavga, ayak oyunu ve pazarlık üzerine kurulu bir koalisyon yapısı vardır. Bu koalisyonun gündeminde deprem yaralarının sarılması ihtiyacı yok. Küresel ve bölgesel krizlerin olumsuz etkilerin giderilmesiyle ilgili hiçbir gündemleri yok. Bunlar yapılanları yıkmayı vaat ediyorlar. Milletin hayallerini gerçekleştirecek hiçbir beyan bunların gündeminde yok. Bu koalisyonun gündeminde sadece siyasi ihtiras var. Altılı koalisyonun yolculuğunun sonu kumar masasına çıktı. Altılı olarak başlayan, 8'li mi 10'lu mu olduğu meçhul hale gelen koalisyonun 12 maddelik bildirisi, ülkemizin nereye sürüklenmek istediğinin yazılı ispatı. Ülkemizi bu içi karmaşık, arkası karanlık koalisyonun insafına terk edemeyiz.

"Türkiye böyle hazin bir tabloyu hak etmiyor"

Terör örgütlerinin başını ezmek için sürdürdüğümüz mücadele bunların gündeminde yok. Bunların gündeminde makam ve mevki paylaşımı var. Milli birlik ve beraberliğimizi bozma niyeti var. Türkiye Türk demokrasisi böyle hazin bir tabloyu hak etmiyor. Yıldızı parlayan Türkiye'nin ışığını söndürmek için bekleyenlere zafer çığlıkları attıramayız.

"Müzik çalmayacağız"

Her seçimde çalıştığımızdan daha çok çalışacağız. Aksi takdirde ülkenin yaşayacağı vebalin altında kalırız. İnsanımızın basireti üzerinde bir terazi görmedik.

Resmi Gazete'de yayımladığımız seçimlerin yenilenmesi kararının ardından YSK seçim takvimini oluşturmaya başladı. 11 ilimizde hayatını kaybedenlerimizi unutmadan bir seçim yürüteceğiz, müzik çalmayacağız. Depremin kırkı çıkmadan genel merkezleri önünde vur patlasın çal oynasın aday "kutlaması yapanlar gibi kesinlikle olmayacağız.

"Güçlü bir organizasyon kuracağız"

Milletimizle bizim aramızda kalpten kalbe giden gizli bir yol var. Bu yolu kirden, hesaptan ırak tutalım. Yardımcımız Allah, yoldaşımız milletimizdir. Seçim takvimi bize kısa bir süreye çok fazla çalışmayı sığdırmamız gerektiğini gösteriyor.

Seçim sandıkta kazanılır, bunun için sandıklara sıkı sahip çıkacak güçlü bir organizasyon kuracağız. Sandık üyelerimize kadar uzanan bir hazırlığımız zaten var. Önümüzdeki günlerde bu tür istişarelerimizi devam ettirerek 14 Mayıs'a hazırlanacağız.