İskilipli Atıf Hoca 96'ıncı vefat yıldönümünde, Çorum'un İskilip ilçesinde bulunan mezarı başında anıldı.

Atıf Derneği tarafından düzenlenen anma programına Çorum Valisi Mustafa Çiftçi, AK Parti Çorum Milletvekili Erol Kavuncu, Çorum Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk ve Atıf Hoca'nın aile yakınları katıldı.

Düzenlenen törende Kur'an-ı Kerim okunup, dualar edildikten sonra tören sona erdi.

İSKİLİPLİ ATIF HOCA'YI ANAN VALİYE MEDYA BASKISI

Muhalefete ve Avrupa medyasına yakınlıkları ile bilinen internet siteleri ve televizyon kanalları, İskilipli Atıf Hoca'yı anma törenine katılan Çorum Valisi Mustafa Çiftçi'yi geçen yıl olduğu gibi, bu yıl da hedef gösterdi.

Medya kuruluşlarında yer alan taraflı haberler amacına ulaştı, Vali Çiftçi sosyal medyada belirli bir kesimden yoğun eleştirilere maruz kaldı.

Konu ile ilgili bir açıklama yayınlayan Vali Çiftçi, "İskilipli Atıf Hoca, merhum Necip Fazıl Kısakürek Üstadımızın tabiriyle "Son Devrin Din mazlumları"ndan biridir ve bu sıfatla rahmet anılmayı hak etmektedir" ifadelerini kullandı.

Çorum Valisi Mustafa Çiftçi, 2021 yılında düzenlenen anma programı sonrasında da hedef tahtasına konulmuş, yapılan tüm haberlerde ilk olarak kendisinden bahsedilmişti. Hedef gösterilmesi sonucunda Vali Mustafa Çiftçi hakkında Çorum Cumhuriyet Başsavcılığına şikayette bulunulmuştu.

Çorum Cumhuriyet Başsavcılığı, dosyayı yetkisizlik kararıyla Samsun Cumhuriyet Başsavcılığına yönlendirmiş, Samsun'dan "suçun yasal unsurunu oluşturmadığı” gerekçesiyle takipsizlik kararı çıkmıştı.

ÇORUM VALİSİ MUSTAFA ÇİFTÇİ'NİN AÇIKLAMASI

Yoğun eleştiriler sonucunda resmi sosyal medya hesabından bir açıklama yayınlayan Mustafa Çiftçi, İskilipli Atıf Hoca'yı sevenlerden büyük destek gördü.

Vali Çiftçi, açıklamasında, " Uğur Mumcu'nun 11 Kasım 1992 tarihli Cumhuriyet Gazetesi'nde "İstiklal Mahkemeleri 'mahkeme' sayılmazlar. Bunlar savaş ve ihtilal dönemlerinde rastlanan anti-demokratik infaz kurullardır" yorumunu yapar.Bu şekilde haksız-hukuksuz yapılan muhakeme sonucu idama mahkum edilen İskilipli Atıf Efendi, merhum Necip Fazıl Kısakürek üstadımızın tabiriyle, "son devrin din mazlumlarından" biridir ve bu sıfatla rahmetle anılmayı hak etmektedir. Bizim yaptığımız da sadece bundan ibarettir. Rahmetli Sezai Karakoç üstadımızın dediği gibi, "Onlar sanıyorlar ki, biz sussak mesele kalmayacak. Halbuki biz sussak, tarih susmayacak. Tarih sussa hakikat susmayacak..." ifadelerini kullandı.

VALİ ÇİFTÇİ'DEN KİTAP TAVSİYESİ

Yoğun baskılara ve muhalif medyada hedef gösterilmesine rağmen İskilipli Atıf Hoca konusunda geri adım atmayan Vali Mustafa Çiftçi, bugün yaptığı paylaşımda Dr. Mehmet Sılay tarafından hazırlanan "İskilipli Atıf Hoca" isimli kitabı tavsiye etti.

Dr. Mehmet Sılay, kimsesizler mezarlığına defnedilen İskilipli Atıf Hoca'nın naaşını yoğun çabalar sonrasında bulan ve Çorum'un İskilip köyüne nakledilmesini sağlayan ekibin başında geliyordu.