Rus işgali altındaki Kırım’ın işgalci yönetimi, Kırımlı çocuklara Rus propagandası aşılıyor. Ukrayna Cumhurbaşkanının Kırım Daimi Temsilcisi Tamila Taşeva, Kırım’daki eğitim kurumlarında çocuklara, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in konuşmalarının ezberlettirildiğini duyurdu.

Rusya tarafından işgal edilen Kırım’da işgalci yönetim, propaganda faaliyetlerine devam ederken Kırımlı çocuklar Rus propagandasının ana hedefi olarak kalmaya devam ediyor.

Ukrayna Cumhurbaşkanının Kırım Daimi Temsilcisi Tamila Taşeva, Kıyiv’de düzenlenen basın konferansında, işgalcilerin Kırımlı çocukları yoğun propagandaya maruz bıraktığına dikkat çekerken Kırım’daki eğitim kurumlarında çocuklara Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in konuşmalarının ezberlettirildiğini bildirdi.

Taşeva yaptığı konuşmada, “Okullarda ve hatta anaokullarındaki çocukları, Putin’in konuşmalarını, çocuk diline çevirmeden ezberlemeye zorlamaları bizim için tehdit oluşturuyor.” ifadelerini kullandı.

Ayrıca Taşeva, işgalcilerin yarımadada Putin’i güya “Kırım’ın lideri” olduğu hakkında bir anlatı yaymaya çalıştığını ve bu yüzden yarımadada her yerde Putin’in portrelerinin görmek mümkün olduğu belirtti.

Ukrayna Cumhurbaşkanının Kırım Özerk Cumhuriyeti ve Akyar (Sivastopol) Temsilciliği, Rus işgalci yönetiminin, Mart ayından sonra Kırım’daki Ukrayna karşıtı propagandayı artırdığını bildirmişti.