Çin Dışişleri Bakanlığı yaptığı açıklamada, Avustralya, İngiltere ve ABD'nin Şubat ayında Pekin'de düzenlenecek Kış Olimpiyatlarına delegasyon göndermemeye kararlarının bedelini ödeyeceklerini söyledi.

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Wang Wenbin, "ABD, İngiltere ve Avustralya, Olimpiyatları siyasi manipülasyon için kullandı" dedi.

Wenbin ayrıca, "Yanlış kararlarının bedelini ödemek zorunda kalacaklar" diyerek ülkeleri tehdit etti.

OLİMPİYATLARI BOYKOT EDEN ÜLKELER

ABD’nin ardından Avustralya, İngiltere ve Kanada da Çin’in başkenti Pekin’de 4-20 Şubat tarihlerinde yapılacak 2022 Kış Olimpiyatları’nı diplomatik boykot kararı aldı. B

oykota katılan ülkeler tarafından yapılan açıklamalarda, bu kararın Çin’e insan hakları sicili konusunda açık bir mesaj olmasını umdukları belirtildi.

ABD, Çin’le ilişkilerdeki gerilimi aşmak için yaptığı görüşmelerden birkaç hafta sonra Şubat ayında yapılacak Kış Olimpiyatları’nı Çin’in insan hakları ihlalleri nedeniyle diplomatik olarak boykot edeceğini bildirmişti.

Bu kapsamda ABD olimpiyat oyunlarına resmi heyet göndermeyecek ancak Amerikalı sporcuların oyunlara katılmasının önünde herhangi bir engel olmayacak.