Apple'ın IPhone telefonlarını üreten Foxconn'un Çin'de bulunan fabrikası karantina bölgesi ilan edildi. Tayvan merkezli Foxconn'un Çin'in Zhenzhou kentindeki fabrikasının olduğu bölge karantinaya alındı.

Yetkililer, Çin'in güneyindeki şehirde Covid-19 vakalarının sayısı keskin bir şekilde arttığını ve "korkunç ve karmaşık" bir salgınla karşı karşıya olduklarını söyledi. Son dört günün her birinde 100'den fazla enfeksiyon ve salgın sırasında toplamda yaklaşık 500 enfeksiyon bildirildi.

Zhengzhou Havaalanı Ekonomi Bölgesi'ne giriş-çıkışlar 2-9 Kasım dönemi için yasaklandı.

YÜKSEK PRİM VAAT ETTİLER

Kilitleme, şu anda Apple için yeni iPhone 14'ü yapan Foxconn için kritik bir dönemde geliyor.

ABD merkezli Apple'ın önemli bir tedarikçisi olan Tayvanlı Foxconn firmasının Zhengzhou kompleksinde yüz binlerce işçisi var.

Firma, Çin'in merkezindeki Zhengzhou'daki üretim tesisinde montaj hattı çalışanları için ikramiyelerin günde 400 yuan'a (yaklaşık 55 dolar) yükseltileceğini söyledi.

WeChat sosyal medya platformunda Foxconn ayrıca dünyanın en büyük iPhone fabrikasında ayda 25 günden fazla çalışan kişilere 1.500 yuan yerine maksimum 5.000 yuan ikramiye verileceğini söyledi.

Haber devam ediyorHaberin devamı

Kasım ayında - hiç izin almadan - "tüm çabalarını" ortaya koyanlara, ay için toplam 15.000 yuan'den fazla ikramiye ödenebileceğini de sözlerine ekledi.

İŞÇİLER ŞİKAYETÇİ

Firma, ikramiyelerin "düzenli üretime kademeli olarak devam etme" ve "çalışanlarımızın ısrarına teşekkür etme" çabasının bir parçası olduğunu söyledi.

Zhengzhou'da yetkililer, yüzlerce Foxconn fabrikası işçisinin son birkaç gün içinde bölgeden yaya olarak kaçmasının ardından hükümetin salgın önleme tedbirlerini gevşetmek zorunda kalırken iPhone'ların üretildiği bölgede işçiler, yetersiz koruma önlemleri ve kaotik pandemi yönetiminden şikayet etti.