Bloomberg’te yayınlanan yıllık rezerv istatistiklerine göre, Çin'in fosil yakıt rezervlerinin yıllarca yetebilecek seviyede olduğu aktarıldı.

Küresel ısınmanın en kötü yakıtı olan kömür söz konusu olduğunda, Çin'in 2060'ta karbon nötrlüğüne ulaşma hedefini aşmasına yetecek kadar çıkarılmamış rezervi olduğu kaydedildi.

Bakanlığa göre, Çin'in rezervleri 2021'de 2020'ye göre yüzde 28 artarak yaklaşık 208 milyar tona ulaştı. Araştırma ve keşif harcamaları yüzde 10 artarak 1,3 milyar yuan'a (184 milyon ABD doları) ulaştı.

Petrol ile ilgili olarak, rezervler %2,8 artarak 3,7 milyar tona ulaştı ve bu, üretim istikrarının yıllık yaklaşık 200 milyon ton olduğu varsayıldığında, kuyuları önümüzdeki yirmi yılın çoğunda işletmek için teorik olarak yeterli görünüyor.

Doğal gaz rezervleri ise, önümüzdeki otuz yıl için yeterli olan 6,339 milyar metreküp ile en yüksek seviyesine ulaşmış durumda.

Bloomberg’te yayınlanan raporda, yıl boyunca araştırma ve keşif yatırımlarının %13 artarak 80 milyar yuan'a yükseldiği, Sincan ve İç Moğolistan'ın yanı sıra Bohai Körfezi'nde yeni rezervlerin keşfedilmesiyle bu başarıların elde edildiği belirtildi.