ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Pelosi Tayvan'a ulaştı. ABD'yi bölgedeki provokatif politikaları nedeniyle bir kez daha uyaran Çin, "Ateşle oynayan kendini yakar" dedi. Öte yandan Çin Halk Kurtuluş Ordusu, bu akşam başlayan tatbikat kapsamında Tayvan'ın doğusundaki sularda nükleer başlıksız füzelerle atış yapılacağını açıkladı.

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi, Çin Halk Cumhuriyeti'nin tüm uyarılarına rağmen beraberinde 5 kongre üyesi ile birlikte Tayvan'ın başkenti Taipei'de.

Çin Dışişleri Bakanlığı, Pelosi'nin bu ziyaretini 'ateşle' oynamaya benzeterek, "Bu davranış, ateşle oynamak gibi, son derece tehlikeli. Ateşle oynayan kendini yakar" dedi.

Çin Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Çin Halk Kurtuluş Ordusu alarm durumuna geçirildi, ülkenin ulusal egemenliğini ve toprak bütünlüğünü kararlı bir şekilde savunmak, ayrıca dış güçlerin müdahalesini ve ‘bağımsız Tayvan’ın’ ayrılıkçı komplosunu kararlılıkla engellemek amacıyla hedefe yönelik bir seri askeri operasyon başlatacak.”

Öte yandan Çin Halk Kurtuluş Ordusu, bu akşam başlayan tatbikat kapsamında Tayvan'ın doğusundaki sularda nükleer başlıksız füzelerle atış yapılacağını açıkladı.