Güney Afrika Cumhuriyeti'nde 1993'te suikast sonucu hayatını kaybeden, ırkçı apartheid rejimine karşı mücadele eden önderlerden Chris Hani'nin katili Janusz Walus, yaklaşık 29 yıl hapis yattıktan sonra bugün tahliye edildi.

Devlet televizyonu SABC'nin haberine göre, 21 Kasım'da şartlı tahliyesine karar verilen ve geçen hafta hapishanede bıçaklı saldırıya uğrayıp yaralanan Walus'un tahliyesi bugün gerçekleştirildi.

Buna göre, geçen hafta kendisine Güney Afrika'da oturum izni verilen 69 yaşındaki Polonya uyruklu Walus, iki yıl boyunca şartlı tahliye koşullarına uyacak.

CHRİS HANİ SUİKASTİ

Ülkeyi 1948-1994 yılları arasında yöneten ırkçı apartheid rejimi karşıtı mücadele önderlerinden Hani, öldürülmeden önce Afrika Ulusal Kongresinin (ANC) o dönemki silahlı kanadı olan Ulusun Mızrağı örgütünün başkan yardımcısı ve Güney Afrika Komünist Partisinin genel sekreteriydi.

Apartheid karşıtı mücadelenin Nelson Mandela'dan sonra en önde gelen isimlerinden olan Hani, 10 Nisan 1993'te Gauteng eyaletinin Boksburg bölgesindeki evinin önünde uğradığı suikastte hayatını kaybetmişti.