CHP Grup Başkanvekili Özel, iktidara geldikleri durumda yöneticilerini görevden alacakları kurumları açıkladı. Özel yaptığı açıklamada "İktidara geldiğimizde hemen Merkez Bankası, YÖK, MİT ve bu düzeydeki üst düzey kuruluşların başındaki yöneticiler gidecek" ifadelerini kullandı.

Özel’in açıkladığı kurumlar arasında MİT’in de yer alması dikkat çekti. Türkiye’de ve yurt dışında bir çok başarılı operasyona imza atan MİT, tüm dünyada sansasyonel operasyonlara imza attı. Bu nedenle başta İsrail Medyası ve birçok yurt dışı Medya kuruluşu tarafından hedef alındı. Son yıllarda özellikle Yabancı Medya kuruluşlarının hedef aldığı,17-25 Aralık olaylarında Fethullahçı Terör Örgütü’nün hedefe koyduğu ve operasyon düzenlediği Hakan Fidan’ın muhalefetin hedefinde olması tepki çekti.

Uzun yıllardır özellikle İsrail ve FETÖ tarafından hedef gösterilen MİT Müsteşarı Hakan Fidan’nın seçim öncesi muhalefet tarafından hedef alınması akıllara Muhalefet seçim öncesi FETÖ ve İsrail’e mi selam veriyor sorusunu getirdi.

Emniyet ve yargı kurumlarının içine sızan FETÖ'cüler, 17-25 Aralık sürecinde MİT Başkanı Hakan Fidan hakkında soruşturma başlattı.

Soruşturma dosyasında olanlar, montajlananlar hatta dosyada olmayan ses kayıtları örgütün sosyal medya hesaplarında gerçekmiş gibi paylaşılmaya başlanarak, algı operasyonuna hız verildi.

17-15 Aralık’ta amacına ulaşamayan FETÖ, 15 Temmuz’da yine Hakan Fidan’ı hedef göstererek darbe girişiminden haberi olduğunu ancak yetkililere haber vermediği haberlerini yaydı.