Almanya’nın Monheim kentinde yaşayan Hüseyin Ersoy, ölen bir kişinin evini boşaltırken 557 bin avro buldu. Ersoy, parayı söz konusu kişinin mirasçısına teslim etti.

Almanya’nın Kuzey Ren-Vestfalya eyaletinde bulunan Monheim kentinde örnek bir davranış yaşandı. Ölen insanların evlerini tasfiye işini yapan Türkiye kökenli Hüseyin Ersoy, yine ölen bir adamın evini boşaltırken para dolu bir çanta buldu.

Paraların sahte olmadığını ve bunların toplam 557 bin avroyu bulduğunu tespit ettikten sonra ölen adamın kızı olan mirasçıyı aradı. Kendisini durumdan haberdar eden Ersoy, paranın tamamını teslim etti.

PARAYI İNANCIM GEREĞİ VERDİM

Olay sonrası açıklamalarda bulunan Ersoy, mirasçı olan Alman kadına, “Bizi buraya getiren kuvvetin adı İslamiyet ve O’nun rızası olmadan bu paranın 1 avrosuna dahi dokunamayız.” ifadelerini kullandığını belirtti.

Ersoy, bu örnek davranışının nedenini ise “Ben İmam Hatip Lisesi mezunuyum ve parayı da inancım gereği sahibine verdim.” diye açıkladı.

Hüseyin Ersoy, sergilediği örnek davranış sonrası her kesimden tebrik ve takdir mesajları alıyor.

Öte yandan Ersoy’un söz konusu parayı sahibine teslim etmesiyle birlikte söz konusu miktar, Avrupa’da bu zamana kadar bulunup sahibine teslime edilen en yüksek para olma özelliği taşıyor.