Bulgaristan ile ABD 6 ay sürecek eğitim ve askeri tatbikata başladı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Bulgaristan'ın güneydoğusunda ABD ile ortak işletilen Novo Selo Kara Kuvvetleri Askeri Üssü’nde 6 ay sürecek tatbikat ve eğitim süreçlerinin başladığı bildirildi.

Tatbikata Amerikan M2A3 tipi zırhlı askeri araçlarının yanı sına M1A2 Abrams tankları, helikopterler ve farklı askeri araçların katılacağı belirtildi.

Helikopter uçuşlarının da gerçekleştirileceği tatbikat için, Novo Selo bölgesine bir hafta boyunca askeri araç sevkiyatının yapılacağı bildirildi.

ABD ile başlayan ortak tatbikatın yurt içi ve uluslararası çalışmaların 2021’de planlandığı belirtilen açıklamada, tatbikatın 30 Haziran tarihine kadar devam edeceği belirtildi.

YUNANİSTAN-ABD TATBİKATI

Yunanistan Genelkurmay Başkanlığı, 29 Aralık 2021 ve 4-5 Ocak 2022'de, Girit açıklarında, Yunanistan Silahlı Kuvvetlerinin ABD'ye ait uçak gemisi görev grubu (US Carrier Strike Group EIGHT, CSG-8) ile ortak eğitim tatbikatı yapıldığını bildirmişti.

Açıklamada, tatbikat sırasında uçaksavar savunması, denizaltı ve deniz yüzeyi savaşına ilişkin manevralar üzerinde çalışıldığı belirtilerek tatbikatın Ekim 2021'de Yunanistan ve ABD arasında imzalanan Karşılıklı Savunma İş birliği Anlaşması çerçevesinde düzenlendiği ifade edilmişti.