Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Demokrasi ve Özgürlükler Adası'ndaki Adnan Menderes Kongre Merkezi'nde 27 Mayıs Darbesi'nin 62. yılı vesilesiyle düzenlenecek "Yassıada Mahkemesi Yargılanıyor" temalı anma programına katıldı.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Milletimiz Yassıada zulmüne imza atanları da asla affetmeyecektir. Yassıada milletimiz tarafından yıllarca Yaslıada olarak adlandırılmıştır. Burada işlenen hukuk cinayetleri insanımızın zihninde çok derin yaralar açmışlardır. Bu adanın seçilmişler için tehdit kaynağı olarak hafızalara kazınmasını istemişlerdir. Türk demokrasisine ilk hançerin saplandığı 27 Mayıs'tan beri Yassıada demokrasinin kılıcı gibi milli iradenin tepesinde sallanmaya devam etti.

"MENDERES'İN FOTOĞRAFI BİZİM ÖNÜMÜZE KONDU"

27 Mayıs'tan beri Yassıada demokrasi kılıcı gibi milli iradenin tepesinde sallanmaya devam etti. Eser ve hizmet üreten siyasetçiler kimi zaman vesayetin, kimi zaman emperyalizmin sözcülüğünü yapan medya aracılığıyla tehdit edildi. Merhum Menderes'in idam sehpasındaki içimizi kanatan fotoğrafı siyasetçilere ayar vermek için sürekli gündemde tutuldu.

"15 DAKİKA KALMIŞ OLSAYDIK BU KARDEŞİNİZ BURADA YOKTU"

15 Temmuz'da 15 dakika daha kalmış olsaydık bu kardeşiniz belki burada yoktu. Sadece yaptığımız bir anonsla on binler Atatürk Havalimanı'na geldi, Bay Kemal ise tankların arkasından kaçtı.

Biz milletimizle birlikte tarihin en büyük demokrasi zaferlerinden birine imza attık. Bay Kemal gibiler Milletin şanlı direnişini televizyon karşısında keyif kahvesiyle içerek izledi. Milletin istikbali için Erol Olçok, Abdullah Tayyip gibi değerleri şehit verdik.

15 Temmuz'da millet canını kurtarmak isterken CHP Genel Başkanı'nın kimlerle pazarlık yaptığı da ortaya çıkacaktır. Temmuz'da Başbakan olacağım diyenlerin foyaları ortaya dökülecek.

Darbe gecesinden önce ne diyordu? Tankın üzerine ilk ben çıkarım. Fakat tankları görünce kuyruğunu kıstırıp kaçan CHP'nin başındaki zata rağmen bu ülkeyi FETÖ'cü alçaklara teslim etmedik.

Bu adam şu anda da aynı mı? İşte açıklamalar yapıyor. Aynen 15 Temmuz gecesinin benzeri ifadeler. Değişen hiçbir şey yok. Gerçeklerin er ya da geç ortaya çıkma gibi bir huyu vardır.

Darbelerin yıkıcı etkisi sadece ekonomiyle sınırlı kalmamıştır. Adalet sistemi ve siyaset kurumunda yaşanmıştır.

Adaletin tecellisi yerine vesayetin sopası olan yargı en büyük zararı milletimiz nazarında yaşamıştır.

BAY KEMAL'İN ÖDEDİĞİ TAZMİNATLARI TÜRGEV VE ENSAR'A BAĞIŞLADIM

Bay Kemal'in geçen akşam söylediğinden farkı var mı? Cumhurbaşkanı da kaçırmış. Oradan 150 bin lira ceza. Ardından bir 100 bin lira daha. Bana düşen de bu parayı TÜRGEV ve ENSAR vakfına verelim. Hiç olmazsa birkaç kuruşu da buralara nasip olsun. Hayır kurumlarımızın yolu nereden geçiyor bilsin. Paraları nereden bulacak? Devletin CHP'ye verdiği paraları buraya naklediyor.

Türkiye egemenliğin millete ait olduğu büyük bir devlettir. Türkiye ekonomisi, tarihi ve insanı ile güçlü bir devlettir. İradesine kimse zincir vuramaz.

ERDOĞAN'DAN SERT İKAZ

Şu ikazı yapmak istiyorum. Batılı efendilerinin kulaklarına fısıldadığı cümlelerle iktidar serapları gören sefiller demokrasimize pusu kurmaya çalışan sırtlanlara sesleniyorum. Herkes bilsin ki Türkiye demokratik bir hukuk devletidir. Türkiye egemenliğin millete ait olduğu büyük bir devlettir. Türkiye ekonomisiyle dış politikasıyla vizyonuyla en önemlisi 85 milyon insanıyla güçlü bir devlettir. Milletin çelikten iradesine kimse zincir vuramaz.

6'lı masa 7'li masa ne yaparsanız yapın. Bu masalar sizin için bir hayat göstergesi olmayacak, tek gösterge millettir.

TERÖRLE MÜCADELE MESAJI

Sınırlarımızın 30 kilometre güneyinde terörle mücadelemizi sürdürüyoruz. Durmak yok, yola devam dedik.

Bu millet Yunus'un, Mevlana'nın dili ile konuştuğu gibi yeri geldiğinde Dadaloğlu'nun, 15 Temmuz kahramanlarının dili ile konuşmayı da gayet iyi bilir. Bu millet sağ yanağına vurunca birilerinin yaptığı gibi sol yanağını çevirmez. Biz o sol yanağını çeviren korkaklardan değiliz.

"AKLINIZI BAŞINIZA ALIN"

Aklınızı başınıza alın. Ülkenize milletinize ihanet derecesine varan söylemlerinizi bir kenara bırakın. Hayırda, eserde, hizmette yarışacaksanız sonuna kadar varız. Şerrinizi sürdürecekseniz bu bizim yolumuz, yöntemimiz, ahlakımız değildir. Sizi milletimizin ferasetine havale ediyoruz. Biz kuklalarla değil, sizin iplerinizi elinizde tutan efendilerinizle mücadele ediyoruz.

2 Nolu Baro, 1 Nolu Baro'nun yerine geçmelidir. Bunun için her noktada 2023 diyoruz. Habis zihniyet mensupları 15 Temmuz'da milletimizin irfan duvarına nasıl çarptıysa inşallah 2023'te de aynısıyla karşılaşacaklardır.