Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, resmi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda hem Rusya'nın hem de Ukrayna'nın Türkiye'ye olan güveninin altını çizdi.

Kuzey Atlantik Antlaşması Örgütü'nün (NATO) Ukrayna'ya verdiği sözü tutmadığını, Avrupa Birliği'nin (AB) verdiği sözü yerine getirmediğini, Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) ise Ukrayna'yı unuttuğunu belirten Bozdağ, Türkiye'nin Rusya ve Ukrayna'nın güvendiği tek ülke olduğunu söyledi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ yaptığı paylaşımda, "Ukrayna'ya verdiği sözü tek tutan ülke Türkiye. Antalya'da düzenlenen uluslararası forum ile çözüm arayan ülke: Türkiye. İlk Rusya ve Ukrayna Dışişleri Bakanlarını bir araya getiren ülke: Türkiye. Rusya ve Ukrayna'nın talebi üzerine toplantıya katılan tek ülke: Türkiye. Rusya'nın ve Ukrayna'nın güvendiği tek ülke: Türkiye. Türkiye, uluslararası ihtilaflarda hakça tutum alan dış politikasıyla bugün, her ülkenin sözüne itibar ettiği güvenilir bir ülke haline gelmiştir. Türkiye'ye güvenenler hiç kaybetmedi. Bundan sonra da Türkiye'ye güvenenler hiç kaybetmeyecektir" ifadelerini kullandı.