Bosna Hersek’teki savaşta (1992-1995) Boşnak halkının kahramanlık hikayelerinin anlatıldığı ve Suvad Hadzic’in kaleme aldığı “Beyat” isimli kitabın Türkçe tercümesi başkent Saraybosna’da tanıtıldı.

Bosna Hersek Türkiye Mezunları Derneği (TÜMED) girişimleri ve Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığının (YTB) desteğiyle basılan kitabın Saraybosna Yunus Emre Enstitüsü’ndeki (YEE) tanıtım programına, Türkiye’nin Saraybosna Büyükelçisi Sadık Babür Girgin, Türk kurumlarının temsilcileri, Boşnak gaziler, öğrenciler ve diğer misafirler katıldı.

Asıl mesleği öğretmenlik olmasına rağmen savaşta Bosna ordusunda görev yapan yazar Hadzic, "Beyat" kitabında bir kişinin değil, Bosnalı tüm gazilerin hikayesini anlattığını belirtti.

Hadzic, "Bosna’daki savaş 27 yıl önce bitti, ancak Bosna’ya karşı savaş bugün de devam ediyor. Beyat’ı yazmamdaki amaçlardan biri, aslında hakikatin yalana galip gelmesiydi." dedi.

Boşnak halkının savaşta soykırım dahil birçok zulme maruz kaldığını vurgulayan Hadzic, "Ama yine de savaşta galip çıkan biz olduk. Zira, nihayetinde bir vatanımız var. Bunun ne demek olduğunu sadece vatanı olmayan anlar." diye konuştu.