Bosna Hersek’i Devlet Başkanlığı Konsey üyeleri temsil edecek.

Demokratik Eylem Partisi (SDA) Başkanı İzetbegovic, Bosna’da üç halkın temsilcilerinin Türkiye ve Sırbistan cumhurbaşkanları ile bir araya gelmesine dair bir mutabakat bulunmadığını ifade etti.

İzetbegoviç, genel bir yanlış anlaşılma olduğunu ifade ederek, “Burada aslında çok daha önceden planlanan ve Bosna Hersek, Sırbistan ve Türkiye arasında gerçekleştirilecek üçlü zirve kastediliyor. Burada Bosna Hersek, parti veya halk temsilcileri tarafından değil kurumsal olarak temsil edilecek.” dedi.

Üçlü zirvenin yakında gerçekleşmesinin beklendiğini belirten İzetbegoviç, görüşmelerde Bosna Hersek’i Devlet Başkanlığı’nın temsil edeceğini bildirdi.

GÖRÜŞMEYE AYRILIKÇI LİDER DODİK DE DESTEK VERMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic’in görüşmesini değerlendiren Dodik, liderlerin Bosna Hersek’teki duruma bakışlarını takdir ettiğini belirtmişti.

Ayrılıkçı lider Dodik, “Bosna Hersek’teki gelişmelere başka herhangi birinin karışması hiçbir iyi sonuç getirmez. Bosna Hersek’in kaderi, Erdoğan, Vucic ve Milanovic’in önderliğinde yerel politikacıların diyaloguna bağlı” ifadelerini kullanırken, Bosna’daki siyasi krizin Türkiye, Sırbistan ve Hırvatistan liderlerinin ara buluculuğuyla çözülebileceğini ifade etmişti.