Srna Haber Ajansında yer alan haberde, Bosna Kasabı olarak bilinen savaş suçlusu Radovan Karadzic'in avukatı Goran Petronijevic'in Zvornik şehrinde bulunan Karakaj sınır kapısından Bosna Hersek'e girmeye çalıştığı bilgisi verildi.

Sınır güvenliği, kamu düzeni, barış, halk sağlığı ve Bosna Hersek'in uluslararası ilişkileri için tehdit olduğunu belirterek Petronijevic'in ülkeye girişine izin vermedi.

Petronijevic konu ile ilgili olarak, "Her şey Boşnaklar tarafından imzalanmış. Bu kararın, tüm faaliyetlerim, özellikle de 'Saraybosna ve Srebrenica Komisyonu'nun bulgularının tanıtımını yapmamdan dolayı alındığını düşünüyorum" dedi.

GORAN PETRONİJEVİC KİMDİR?

Ukrayna'da yapılan Kırım referandumunun gözlemcilerinden biri olan Goran Petronijevic, Radovan Karadzic'in avukatlarından biriydi.

Karadağ'da Rus istihbaratından destek alarak ülkenin Kuzey Atlantik Antlaşması Örgütü (NATO) üyesi olmasını engellemek adına darbe yapmaya çalışmakla suçlanan eski Sırbistan Jandarma Komutanı Bratislav Dikic'in de avukatlığını yapan Petronijevic, 2016 yılının Mart ayında Dikic ile Niş'teki NATO karşıtı protestoyu düzenleyenlerden biriydi.