Türkiye'nin desteğiyle tamamlanan Bosna Hersek İslam Birliği Riyaset idari binasının açılışı, Türkiye'den üst düzey heyetin katılımıyla gerçekleştirildi.

Gazi Hüsrev Bey Cami Başimamı Mensur Malkic'in okuduğu Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda, Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Sefik Dzaferovic, Saraybosna Vakıflar Müdürü Senaid Zajimovic, Bosna Hersek İslam Birliği Başkanı Husein Kavazovic, yerel siyasilerin yanı sıra Türkiye’den Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Serdar Çam, Vakıflar Genel Müdürü Burhan Ersoy, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş yer aldı.

Program, Bosna Hersek İslam Birliği Riyaset İdari binası fikrinin ortaya çıkış ve inşa sürecini anlatan kısa film gösterisiyle başladı.

Açılış konuşmasını yapan Saraybosna Vakıflar Müdürü Zajimovic, Bosna Hersek'te 10'uncusu düzenlenen "Vakıf Günleri" kapsamında açılışı yapılan idari binanın 2007'de o dönemki İslam Birliği Başkanı Mustafa Ceric'in attığı adımlarla başladığını söyledi.

Zajimovic, 2010'da finansal sebeplerden ötürü inşası durdurulan binadaki çalışmaların, Türkiye Cumhuriyeti Vakıflar Genel Müdürlüğü ile yapılan görüşmeler sonrası tekrar başladığını dile getirdi.

Saraybosna Vakıflar Müdürü Zajimovic, binanın inşasının tamamlanmasına destek veren Türkiye Cumhuriyeti Turizm ve Kültür Bakanlığı ile Vakıflar Genel Müdürlüğüne yardımlarından dolayı teşekkür etti.

Bosnalı siyasi Fahrudin Radoncic, o dönemki İslam Birliği Başkanı Mustafa Ceric'e cami yaptırma fikrini ilettiğini ancak Ceric'in daha büyük bir proje olan Riyaset idari binası fikrini açıkladığında kendisinin de bu projeye katkıda bulunmak istediğini anlattı.