Dünyada eşine ender rastlanan doğal güzelliklere ve kültür mirasına sahip Bosna Hersek, aile tatiline uygun çok sayıda destinasyona ev sahipliği yapıyor.

Balkanlar'da bulunan ülke, dağlardan ormanlara, tarihi yapılardan göllere, nefes kesen manzaralardan göz alıcı nehirlere kadar birçok zenginliğe sahip.

JABLANİCA GÖLÜ

Bütçesi deniz tatiline yetmeyen Bosna Hersekliler, soluğu Jablanica Gölünde alıyor. Ülkenin Bosna bölgesinde yaşayanlar, İvan Dağı'nı geçince esen Akdeniz rüzgarıyla ayrı bir ruh haline bürünüyor. Jablanica, mutlu olmak için ihtiyacınız olan her şeye sahip.

JAHORİNA DAĞI

Bölgede sürekli gelişim gösteren turizm destinasyonlarından biri olma özelliğine sahip Jahorina Dağı, özellikle kayak merkezi olarak ünlü. Ancak dağın beyaza büründüğü kış sezonunun yanı sıra Jahorina diğer mevsimler de doğaseverlerin akınına uğruyor.

LUKOMİR KÖYÜ

Saraybosna yakınlarındaki Bjelasnica Dağı'nda bulunan Lukomir Köyü, 2000 metrelik rakımı ve otantik yaşam tarzıyla hafta sonu tatillerinin vazgeçilmez adreslerinden biri. Bosna Hersek'in köy turizminin sembollerinden biri olan Lukomir, mutlaka görmeniz gereken yerler arasında bulunuyor.

PROKOSKO GÖLÜ

Fatih Sultan Mehmed'in Bosna'yı fethettikten sonra Fransiskenlere din özgürlüğü tanıdığı Ahitname ile ünlü Fojnica şehrine 22 km uzaklıkta bulunan Prokosko Gölü, 1.650 metrelik rakımıyla gözde turizm merkezlerinden biri haline geliyor. Ulaşım zorluğu nedeniyle henüz yoğun kalabalığın yaşanmadığı göl, etrafına kurulan küçük ahşap evlerle doğayla iç içe bir tatil için en uygun adreslerden biri.

KONJİC ŞEHRİ

Bosna ile Hersek'i birbirine bağlayan Konjic şehri, birbirinden renkli güzelliklere sahip. Konjic şehrinde geçireceğiniz tatil sırasında Boracko Gölü'nde yüzebilir, Glavaticevo'da balık tutabilir, Neretva Nehri'nde rafting yapabilir ve Tito'nun gizli sığınağını ziyaret edebilirsiniz.

MOSTAR KÖPRÜSÜ

Osmanlı döneminden kalma tarihi Mostar Köprüsü ile tanınan Mostar şehri, tarihi çarşısı ve zümrüt yeşili Neretva Nehri ile müthiş bir manzaraya sahip. Şehri bir bütün olarak görüp macera dolu bir tatil geçirmek istiyorsanız, 570 metre uzunluğundaki zipline tam size göre.

CİNCAR DAĞI

Avrupa'da yabani atların doğada özgürce yaşadığı nadir yerlerden biri olan Livno şehri, renkli doğasıyla yerli ve yabancı turistlerin uğrak yerlerinden biri. Bistrica, Sturba ve Zabljak nehirlerinin aktığı şehir, deniz seviyesinden 2006 metre yükseklikte bulunan Cincar Dağı'yla da ünlü.

SREBRENİK KALESİ

Orta Çağ'dan kalma kalesi ile ünlü Srebrenik şehri, tarihi güzellikleriyle dikkat çekiyor. Tarihi belgelerde ilk kez 1333 yılında anılan kale, civardaki vadilere bakan konumu itibarıyla Bosna Krallığı'nın altın çağında stratejik öneme sahipti.

BLİDİNJE TABİAT PARKI

Hersek bölgesinin kuzeyinde bulunan Blidinje Tabiat Parkı, el değmemiş doğasıyla görenleri kendine hayran bırakıyor. Zengin bitki ve hayvan türleriyle donatılmış Blidinje, içinde Blidinje Gölü'nün de bulunduğu 358 metrekarelik bir alana sahip.

JAJCE ANIT ŞEHRİ

Kral şehri olarak anılan Jajce, 30 milli anıta ev sahipliği yapıyor. Jajce'ye beş kilometre uzaklıkta bulunan Pliva Gölü, Bosna Hersek'in en güzel doğal göllerinden biri olma özelliğine sahip. Pliva Nehri'nin aktığı bölgeye kurulan ufak değirmenler ise son zamanlarda fotoğraf tutkunlarının gözde mekanlarından biri haline geldi.