Birleşmiş Milletler (BM) Libya Özel Temsilcisi Abdoulaye Bathiliy, Libyalı taraflara, "ülkede 2023 yılını barış ve istikrar yılı yapmaları" çağrısında bulundu.

BM Libya Destek Misyonu'nun (UNSMIL) Facebook hesabından yapılan yazılı açıklamaya göre, Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınmada İşbirliği Çerçevesi adlı programa katılan Bathiliy​​​​​​​, yaptığı konuşmada, Libya halkının yaşam kalitesinin iyileştirilebilmesi için acilen siyasi bir harekete ihtiyaç olduğunu vurguladı.

Bathiliy​​​​​​​, Libyalı tarafların, halkın, "geçiş sürecini sonlandırma, güvenliği sağlama ve seçimlere hazırlık çağrılarına" kulak vermesini isteyerek, bunların, BM ile Libya arasındaki başarılı ortaklığın şartlarından olduğunu kaydetti.

Libya'daki taraflara seslenen Bathiliy​​​​​​​, "ülkede 2023 yılını barış ve istikrar yılı yapmaları" çağrısında bulundu.

"Barış, istikrar ve ekonomik büyüme olmadığı sürece ortaklığımız Libya'da istenilen kalkınma sonuçlarına ulaşılamaz." ifadesini kullanan Bathiliy​​​​​​​, "Libyalı gençlerin artık kalaşnikof tüfeklere değil, okullara, modern teknolojiye ve gerçek ekonomik fırsatlara ihtiyaç duyduğunu" kaydetti.