Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta bazı taksi ve toplu taşıma şoförleri, artan akaryakıt fiyatları nedeniyle yolu trafiğe kapatıp gösteri düzenledi.

Şoförler, trafiğin en işlek olduğu saatte, başkentin ana güzergâhlarında kontak kapattı. Taksi ve dolmuş şoförlerinin yanı sıra motosikletli kuryeciler de eyleme katıldı.

AA muhabirine konuşan Ahmed isimli taksi şoförü, 15 Mayıs genel seçimlerinden hemen 3 gün sonra yakıt fiyatlarında ciddi bir artış meydana geldiğini söyledi.

Şoför, akaryakıtın yanı sıra Lübnan lirasının da dolar karşısında hızlı bir şekilde değer kaybettiğini, 3 gün içerisinde doların 27 binden 31 bine seviyesine ulaştığını kaydetti.

Ana yolu bir müddet trafiğe kapatan şoförler daha sonra eylemlerini sonlandırdı. Ancak eylem nedeniyle kentte çok ciddi bir trafik yoğunluğu meydana geldi.

Ayrıca ülke genelinde tırmanışa geçen akaryakıt fiyatları nedeniyle bazı petrol istasyonları pompaları kapatıp satışı durdurdu.

Lübnan'da 15 Mayıs'ta yapılan genel seçimlerin nihai sonuçlarına göre hiçbir parti veya ittifak hükümet kurabilmek için gerekli olan milletvekili sayısına ulaşamadı.