Beyaz Saray İletişim Direktörü Kate Bedingfield, Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki ve Sözcü Yardımcısı Karine Jean-Pierre'nin Kovid-19'a yakalanması nedeniyle, Beyaz Saray'da günlük düzenlenen basın toplantısına katıldı.

Rusya ile Ukrayna arasında İstanbul'da yapılan barış müzakerelerini değerlendiren Bedingfield, Rusya'nın Kiev ve Çernigiv bölgelerinde askeri eylemleri azaltma kararını almasını, "Bu konuyu izlemeli ve Rusya'nın sözlerini değil eylemlerini görmeliyiz" ifadesiyle değerlendirdi.

Sahada yaşanacak şeylere herkesin gözü açık olması gerektiğini söyleyen Kate Bedingfield, "Kimse Rusya'nın sözlerine kanmamalı. Kiev ve çevresindeki askerlerin harekete geçirilmesinin bir geri çekilme değil kuvvetlerin kaydırılması olduğuna inanıyoruz. Tüm dünya Ukrayna'nın diğer bölgelerine yönelik ağır saldırılara hazır olmalı" dedi.

ROMAN ABRAMOVİÇ'İN ZEHİRLENDİĞİ İDDİALARI

Rus Oligark Roman Abramoviç ve Ukraynalı heyetin Kiev'de yapılan bir toplantının ardından zehirlenme belirtileri gösterdiği ile ilgili soruya Bedingfield, "Özellikle Rusya'nın bu konudaki tarihini dikkate aldığımızda tabii ki bu haberler bizi alarma geçirdi. Ancak konunun farkında olduğumuzu söylemenin dışında şu anda size bu haberleri teyit edemem" cevabını verdi.