La Press haber sitesi tarafından Çarşamba günü yayınlanan ses kaydında, 86 yaşındaki Berlusconi'nin Putin'in savaş istemediğini ve Ukrayna'nın Donbass bölgesinde Rus destekli ayrılıkçılara yönelik saldırılar düzenlemeye devam etmesi nedeniyle savaşa itildiğini söylediği duyuluyor.

Berlusconi, Zelenski'nin seçilmesinden sonra ayrılıkçı cumhuriyetlere yönelik "üçe katlanan saldırılar" gerçekleştirildiğini de belirtiyor ve batını Ukrayna'ya yaptığı silah desteği yüzünden savaşın yıllar süreceğini ortaya vurguluyor.

Yayınlanan ilk kayıtta Berlusconi, İtalya'nın Ukrayna'ya yaptığı yardımla ilgili endişelerini dile getirdi ve Putin'in kendisine bir şişe votka ve bir doğum günü mektubu gönderdiğini söyledi.

Aynı gün, Putin yanlısı görüşleriyle tanınan Meclis Başkanı Lorenzo Fontana, ulusal televizyonda Rusya'ya yönelik yaptırımların "ters etki" olabileceğini açıkladı.

Berlusconi Çarşamba günü geç saatlerde bir açıklama yaparak, Avrupa ve ABD de dahil olmak üzere Batılı ortaklara olan bağlılığının her zaman "siyasi bir lider ve bir hükümet adamı olarak çalışmalarının temeli" olduğunu söyledi.