Şoför eksikliğinin tedarik zincirini bozması İngiltere'de son bir haftadır uzun yıllardır görülmemiş benzin kuyrukları oluşuyor. Vatandaşlar günlerdir uzun kuyruklarda saatlerce benzin bekliyor. Buna mukabil İngiltere, İş, Enerji ve Endüstriyel Strateji Bakanı Kwasi Kwarteng, ülkede herhangi bir krizin yaşanmadığını ifade etmişti. Vatandaşlar bakana ata binerek cevap verdi.

BENZİN SIRASIYLA AT ÜSTÜNDE DALGA GEÇTİ

İngiltere'de bir kişi, at üzerinde akaryakıt istasyonuna girerek ülkesinde yaşanan krizle adeta alay etti. Kuyruktaki araçların yanında şarkı söyleyen şahıs, "Petrole ihtiyacım yok" dedi.

İngiltere'de tır ve kamyon şoförü açığından kaynaklanan akaryakıt tedariki krizi devam ediyor. Hükümet, krizin etkilerini hafifletmeye yönelik ek önlemler duyurmasına rağmen bazı akaryakıt istasyonlarının önünde uzun kuyruklar oluşuyor ve sürücüler uzun süre sıra bekliyor.

Thames Ditton kasabasına bağlı Surrey bölgesinde önceki gün çekilen görüntülerde, bir İngiliz ülkesindeki akaryakıt kriziyle dalga geçti.

AT ÜZERİNDE BENZİNLİĞE GİRDİ

Görüntülerde akaryakıt istasyonunda sürücüler uzun bir sıra oluştururken, Gus Lee-Dolphin isimli kişi, istasyona atıyla geldi.

"PETROL KUYRUĞUNDA AT ÜSTÜNDEYİM"

O anları çekip sosyal medya hesabından "Petrol kuyruğunda, at üstündeyim" notuyla paylaşan Dolphin’in, görüntülerde şarkı söylediği duyuluyor.

İNGİLTERE'DEKİ BENZİN KRİZİNİN SON MAĞDURU CRİSTİANO RONALDO

İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden ayrılmasıyla patlak veren akaryakıt krizinin son mağduru Cristiano Ronaldo oldu. Portekizli yıldızın benzincide 7 saat bekleyen şoförü ve korumaları tek damla benzin alamadan istasyondan ayrıldı.

RONALDO'NUN ŞOFÖRÜ 7 SAAT BOŞUNA BEKLEDİ

Benzin kuyruğunda saatlerce bekleyen ancak amacına ulaşamayan isimlere Cristiano Ronaldo'nun özel şoförü de eklendi. Manchester'de bir benzinlikte yaklaşık 7 saat bekeleyen şoför, tek bir damla dahi benzin alamadan istasyondan ayrıldı.

Öğleden sonra 14.20 civarında benzin istasyonunda görüntülenen 220 bin pound değerindeki Bentley marka lüks araç, akşam saat 21.00 sularına kadar benzinlikte bekledi. Yaklaşık 7 saat bekleyen araç, hiçbir çalışanın ilgilenmemesinin ardından amacına ulaşamadan geri döndü.

PAUL SCHOLES DA YOLDA KALMIŞTI

İngiltere Milli Takımı ve Manchester United'ın eski efsane futbolcusu Paul Scholes, geçtiğimiz günlerde yolda kalmış ve ülkede yaşanan petrol krizi sebebiyle aracının yakıtını bidonla doldurmak zorunda kalmıştı.

BENZİN SIRASINDA KAVGA

İngiltere'deki yakıt krizinin ortasında hayal kırıklığı yaşayan bazı müşteriler, bir benzin istasyonunun önünde birbirine girdi. Benzin alımı ya da sıra anlaşmazlığı nedeniyle başladığı tahmin edilen kavgada iki ailenin büyükleri kavgaya tutuşurken, genç aile üyeleri de birbirine saldırdı.

ASKER DEVREYE GİRMİŞTİ

İngiltere, İş, Enerji ve Endüstriyel Strateji Bakanı Kwasi Kwarteng, ülkede ağır araç sürücülerinin sayısının yetersiz olması nedeniyle devam eden yakıt tedariki sorununun aşılabilmesi için İngiliz askerlerinin birkaç gün içerisinde sürücü olarak göreve başlayacağını bildirmişti.

İngiliz askerlerinin yakıt tedariki sorununu çözmek için tanker sürücüsü olarak ne zaman göreve başlayabileceğine ilişkin soru üzerine Kwarteng, "Sanırım insanlar, önümüzdeki birkaç gün içinde tanker filosu kullanan bazı askerleri görecekler." Açıklamasında bulunmuştu.

KURUMLAR SOSYAL MEDYA ÜZERİNDEN AKARYAKIT DESTEĞİ İSTEMİŞTİ

İngiltere'de bir bakımevi, ülkedeki yakıt tedarik sorunu nedeniyle personelin kullandığı araçların depolarını doldurmakta zorlandıklarını belirterek, "benzin bağışı" için acil talepte bulunmuştu. 29 Eylül 2021’de Ortadoğu Haber’de yayımlanan haberde şu detaylar yer aldı:

“İngiltere'de ölümcül hastalığı olan kişilere bakım sağlayan Oldham kentindeki Dr. Kershaw's Hospice adlı bakımevinin yönetimi, ülkedeki yakıt krizi nedeniyle çalışanlarının kullandığı araçların depolarını doldurmakta sıkıntı yaşadıklarını aktardı.

Evde yaşam sonu bakım hizmeti de sunan kuruluş, personelin gün içerisinde hastalarına ulaşmakta kullandığı araçların depolarının umutsuz bir şekilde azaldığını ve ziyaretlerin yapılabilmesi için yakıta ihtiyaç duyduklarını bildirdi.”