Bennett, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, dün Gazze'den bir roket fırlatılması sonrası yeniden "sağ hükümet kurulması" çağrısı yapan Likud lideri Netanyahu'ya cevap verdi.

İsrail Başbakanı Bennet, ülkede 15 yıl Başbakanlık yapan Netanyahu'nun döneminde, "HAMAS’ın 1300 roket attığını, 1500 saldırı düzenlediğini, binlerce dönüm araziyi yaktığını, 238 İsrailliyi öldürdüğünü ve 1700 kişi yaraladığını" söyledi.

İsrail-Filistin bölgesinde geçen yıl Ramazan ayındaki olaylara vurguda bulunan Bennett, "Senin bıraktığın miras, HAMAS’ın Kudüs'e roket atması, Akka ve Lut'ta linç olayları, İsrail alev altında. HAMAS karşısında başarısız oldun. Senin yanlışlarını düzeltiyoruz." ifadelerini kullandı.

NETANYAHU'DAN SAĞ HÜKÜMET ÇAĞRISI

Netanyahu, dün Gazze'den atılan bir roketin imha edilmesinin ardından, "İsrail vatandaşları için barış ve güvenliği sağlayacak güçlü bir sağ hükümeti kurmalıyız." demişti.

Dün akşam saatlerinde Demir Kubbe sisteminin Gazze'den ateşlenen bir roketi imha ettiğini açıklayan İsrail ordusu, gece Gazze Şeridi'ndeki İslami Direniş Hareketi’nin (HAMAS) silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları'na ait bir noktayı vurduğunu açıklamıştı.

İsrail-Filistin coğrafyasında, Netanyahu'nun başbakanlık görevinde bulunduğu geçen yıl Ramazanda yaşanan gerilimde, Yahudi ve Arap nüfusun yaşadığı bölgelerde toplumsal olaylar şiddet seviyesine varmış, linç olayları yaşanmıştı.

İşgalci İsrail güçleri, geçen yıl Ramazan ayında 9 yıldır abluka altına tuttuğu Gazze'ye 11 gün süren askeri bir saldırı düzenlemişti.