Ben-Gvir, Şeyh Cerrah Mahallesi'nde gerilimi tırmandıran eylemini sürdürüyor.

İsrail’in aşırı sağcı Milletvekili Ben-Gvir, Filistinli bir ailenin evinden zorla çıkarılmasıyla buraya yerleşen Yahudi aileyi korumak için eylem yaptığını öne sürerken, Ben-Gvir'i, desteklemek için Likud partisinden aralarında eski bakanlar ve aşırı sağcı diğer partilerin de yer aldığı 16 milletvekili eyleme katıldı.

Ben Gvir'in eylemine eski Başbakan Binyamin Netanyahu'nun partisi Likud'un önde gelen isimlerinden Yuli Yoel Edelstein, Likud milletvekilileri Amir Ohana, Yoav Kisch, Shlomo Karhi, Yoav Galant, Miki Zohar, Gadi Yevarkan, Keti Shitrit, Galit Distel-Atbaryan, May Golan da katıldı.

Aynı şekilde, aşırı sağcı ve dini siyonist partilerden milletvekillerinin yanı sıra İsrail'e bağlı Kudüs Belediye Başkanı Yardımcısı Ariyeh King de Ben-Gvir'in çadır kurduğu alana geldi.

Gerilimin yüksek olduğu bölgede işgalci İsrail polisinin güvenlik önlemlerini artırması dikkati çekti. İşgalci güçler, evlerinin önünde toplanan bölge sakini Filistinlileri dağıtırken zaman zaman işgalciler ile Filistinlilerin arasında arbede yaşandı.

ŞEYH CERRAH’TA “KIŞKIRTMA EYLEMİ”