Haaretz'in bildirdiğine göre, İsrail Eski Savunma Bakanı Benny Gantz Pazartesi günü Otzma Yehudit (Yahudi Gücü) partisinin başkanı Itamar Ben-Gvir'i "özel bir milis" kurma arzusuyla suçladı.

Gantz, Itamar Ben-Gvir'in Benjamin Netanyahu ile bir hükümet koalisyonu kurma müzakereleri sırasındaki taleplerinin, gücü ordunun Merkez Komutanlığından almakla tehdit ettiği konusunda uyarısında bulunurken bu düşüncenin, "Ben-Gvir'in özel bir milis kurma arzusundan kaynaklanıyor" diye ekledi.

İsrail Demokrasi Enstitüsü'nün yıllık konferansında konuşan Gantz, "Bu tür güvenlik hataları insan hayatına mal olabilir" dedi.

Haaretz , aşırı sağcı Ben-Gvir'in hiçbir zaman orduda hizmet etmediğini ve henüz Netanyahu'nun yeni hükümetinde Ulusal Güvenlik Bakanı olmaya aday olduğuna dikkat çekti. Ayrıca, kendisine işgal altındaki Batı Şeria'da faaliyet gösteren Sınır Polisi de dahil olmak üzere polis için politika belirleme yetkisi veren yasanın çıkarılacağına dair söz verildiği söyleniyor.

Gantz'a göre, Netanyahu'nun aşırı sağcı müttefiklerinin işgal altındaki Filistin topraklarındaki sivil yönetimin ve kolluk kuvvetlerinin denetimine sahip olma talepleri, Filistinlilerle güvenlik koordinasyonunun sona ermesine yol açabilir.

Ganz açıklamasında ayrıca, "savaş alanında bir dakika bile kalmamış, bu konuda tecrübesi olmayan politikacıların ateş açma prosedürlerini değiştirme konusundaki konuşmalarından rahatsız olduğunu" söyledi.