İsrail'de kurulacak olan yeni Hükümette bakan olmaya hazırlanan aşırı sağcı İsrailli politikacı Itamar Ben-Gvir, silahsız bir Filistinliyi vurarak öldüren bir İsrail askerini 'kahraman' olarak nitelendirdi.

Benyamin Netanyahu'nun koalisyon hükümetinde ulusal güvenlik bakanı olarak atanan Ben-Gvir, Cumartesi günü işgal altındaki Batı Şeria'da 22 yaşındaki Filistinli Ammar Mefleh'i öldüren "hassas, hızlı ve titiz" atışlar yaptığı için askeri tebrik etti.

Ben- Gvir Twitter'da "Kahraman savaşçıya şeref," diyerek tamamen silahsız olan Mefleh'i "aşağılık bir terörist" olarak nitelendirdi.

Otzma Yehudit parti liderinin askerle telefonda görüştüğü ve ona "Aferin, sana verileni yaptın ... Senin gibi savaşçılar olduğu için gurur duyuyorum" dediği bildirildi.

Ben Gvir tarafından övülen asker, Mefleh'i Nablus'un güneyindeki Huvarah kasabasında güpegündüz yakın mesafeden katletmişti.

Olayın videosu, Mefleh'in kendisini gözaltına almaya çalışan İsrail güvenlik gücüyle boğuştuğunu gösteriyor. Aniden silaha sarılan İsrailli tamamen savunmasız olan Mefleh'i vurdu, Filistinli yere yatıp hareketsiz kaldığında bile ateş etmeye devam etti.

Görüntülerde Mefleh'in olay boyunca ellerinin boş olduğu görülüyor.

İsrail güçleri, Mefleh'in ölümcül bir şekilde vurulmadan önce bıçaklı bir saldırı gerçekleştirmeye çalıştığını iddia etmişti.

Filistinlilere yönelik etnik temizlik çağrısı yaptıktan sonra 2007'de ırkçılığı kışkırtmak ve bir terör örgütünü desteklemekten suçlu bulunmasından bu yana görüşlerini değiştirdiğin de ise ısrarcuı.