İHH’nın YouTube kanalında yayınlanan belgeselde Tarık Kesekçi’nin annesi oğlunu anlattı.

Kesekçi'nin çeşitli görüntü ve fotoğraflarına yer verilen belgeselde, anne Beyhan Kesekçi'nin oğlunu anlattığı röportaj da yer aldı.

“DAVA ARKADAŞIMDI”

Tarık Kesekçi’nin büyüklerine çok değer verdiğini anlatan Beyhan Kesekçi şöyle devam etti: “Tarık çok severdi büyüklerle muhabbeti. Sadece benimle değil, dedesiyle, mahallenin büyükleriyle, ninelerle sohbet ederdi. Nevşehir’e gelince burada ne kadar büyüğü varsa ziyaret eder, ellerini öperdi. Hatırlarını sorardı.

Tarık’la diyaloğumuz farklıydı. Küçükken, benim ilim meclislerine götürdüğüm yanımda arkadaşım oldu. Büyüdüğünde dava arkadaşımdı. Tarık’la ümmetin dertlerini konuşurduk. Sabahlara kadar muhabbet ettiğimiz zamanlar olurdu.”

“ONUN ARKASINDA NAMAZ KILMAYI ÇOK SEVERDİM”

Tarık’ın Ürdün'de Arapça öğrendikten sonra Kur'an-ı Kerim’den ezberler yaptığını ifade eden Kesekçi, konuşmasına şöyle devam etti: “Çok güzel Kur’an okurdu. O kadar güzel okurdu ki… Eve gelirdi, cemaat olurduk. Eve gelince Tarık'tan tek istediğim şey imamımız olmasıydı. Çok severdim onun arkasında namaz kılmayı.

O gelince cem olurduk, evde hepimiz bir araya gelirdik. Çok özlüyorum gerçekten. Tek özlediğim şey Tarık'ın arkasında cemaat olmak. O çok farklı bir şeydi. Ona küçük imamım derdim, her geldiğinde cemaat olmayı biz çok severdik. Onunla cem olurdu ailemiz.”

“VAKIF ÇALIŞMALARINA KATILIRDI”

Tarık Kesekçi'nin ortaokul yıllarından beri ihtiyaç sahiplerine yardım etmek için çabaladığını, yoğun iş temposunun yanında vakıf çalışmalarına da zaman ayırdığını ifade eden Kesekçi, oğlunun Nevşehir'e ziyarete geldiğinde bile İHH'nin yardım organizasyonlarına katıldığını söyledi.

“ÖRNEK ALDIĞI KİŞİLER”

Tarık Kesekçi’nin çocukluktan itibaren Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ı örnek aldığını söyleyen anne Kesekçi, “Tarık vatan aşkıyla dolu bir çocuktu. Ülkem için ne yapabilirim, ümmet için ne yapabilirim çabasındaydı. Özellikle Selçuk abi deyince akan sular duruyordu.

Geçmişten rol modelim Erbakan Hocam, yaşayanlardan rol modelim Selçuk Bayraktar abim diyordu. Ben onu asla bırakmam anne diyordu. Selçuk abisi ona bir görev vermişti. Takım liderliği yapıyordu. Anneciğim çok önemli bir görev aldım. Çok dua et. Kesinlikle o işi başaracağım ve çok sevineceksin diyordu bana” ifadelerini kullandı.

Lise öğrencilerine yerli ve milli teknoloji bilinci aşılamak amacıyla çıktıkları yolda geçirdikleri trafik kazasında vefat eden Kağan Talip Tığlı, Murat Can Kaya, Yusuf Taha Göktaş ile Tarık Kesekçi unutulmuyor.

Tarık Kesekçi’nin annesi Beyhan Kesekçi oğlunu İHH İnsani Yardım Vakfı YouTube kanalında anlattı.

Hazırlanan 26 dakikalık belgesel, İHH'nin sosyal medya hesaplarından izlenebiliyor.