Fransız Le Parisien gazetesi, Moskova'nın 2014'te Kırım'ı ilhak etmesinden bu yana Rusya'nın Avrupalı ​​komşularının kendilerini olası saldırılardan veya Rusya ve müttefiklerinden gelecek göç akınından korumak için dönüşümlü olarak bir dizi duvar ve bariyer ördüğünü yazdı.

Finlandiya artan savaş ortamında, kendisini Rusya'dan korumak için Rusya ile sınıra 3 metre yüksekliğinde ve 200 kilometre uzunluğunda dikenli tellerle kaplı, gece görüş kameraları ve hoparlörlerle donatılmış bir duvar inşa etmeyi planlıyor.

Sınırını korumak isteyen tek ülke Finlandiya değil. Rusya'ya komşu hemen hemen tüm Avrupa ülkeleri, Letonya ve Estonya gibi, ayırma duvarları inşaa ettiler.

Bu örülen duvarların yada çekilen tellerin ülkelerini göçmen akımından ve işgalden koruyacağına inanan Avrupalı ülkeler sınırlarına teknolojik gözleme araçlarıyla donatılmış duvarlar örüyorlar.

Gazete, dikenli tellerle kaplı bu sınırların ortaya çıkışının akıllara Soğuk Savaş, Berlin Duvarı ve Sovyet ile Batı bloku arasındaki Demir Perde'yi getirdiğini belirtiyor.