İşgalci güçlerin, dün (10 Nisan Pazar) akşam saatlerinde Beytlahim'deki bir genci gerçek mermiyle vurarak şehit etmesiyle birlikte bir günde Batı Şeria bölgesinde şehit edilen Filistinlilerin sayısı dört oldu.

Batı Şeria'nın Cenin kentine işgalci rejimin dün düzenlediği baskın sırasında gerçek mermiyle vurularak ağır yaralanan Filistinli 17 yaşındaki Muhammed Zekarine’nin de hayatını kaybettiği açıklandı.

İsrail işgal güçleri, iki kadını ise bıçaklama eylemine teşebbüs ettiklerini öne sürerek şehit etmişti.

Yerel kaynaklardan elde edilen bilgilere göre dün akşam saatlerinde Beytlahim'in güneyindeki El-Hıdr kasabasında işgal güçlerinin saldırılarına maruz kalan 21 yaşındaki Muhammed Ali Guneym isimli genç hayatını kaybetti.

İşgal güçleri dün sabah saatlerinde de Beytlahim'in Husan köyünde altı çocuk annesi Gade İbrahim Sebatin isimli bir kadını, askerlere yaklaştığı iddiasıyla şehit etmişlerdi.

Bu olaydan kısa bir süre sonra da El-Halil şehrinde Hz. İbrahim Camisi yakınında 24 yaşındaki Meha Ez-Za'teri isimli bir genç bayanı, bir siyonist subayın yaralanmasına sebep olan bıçaklı eylem gerçekleştirmesinin ardından şehit etmişlerdi.